От х:

Днес в x:

Трезви рокери правят шоу в Харманли

Димитър от Свиленград духа на дрегера на колегата от Харманли. Приятелката му Петя е сигурна в него

Звучащото като анекдот словосъчетание „Трезви рокери“ бе святата истина в днешното национално мотошоу в Харманли, организирано в рамките на празненствата за деня на града - 2-ри май. Изсипаха се над 100 рокери, които си спретнаха яко трак състезание със скоростни отсечки, надпревара с чопъри и атрактивно каране. За отбелязване, всички бяха трезви и това бе надлежно документирано от представителите на пътна полиция. Катаджиите, които охраняваха мероприятието, прекарваха всеки през дрегера. Да духа дори бе призован техен колега от Свиленград. Димитър може и да е полицай, но в този ден бе рокер и ще не ще бе подложен на тест за алкохол. На нито един обаче датчика не мръдна от нулата. Свещеното миро на рокерите, бирата, трябваше да почака. И да се изстуди.

За отбелязване бе изключително високата организация направена от общината и местния мотоклуб „Чакалите“. С оглед безопасността, трасето бе изместено на изхода на града в посока Любимец, като умишлено бе избрана лявата лента. Така хилядите запачи бяха на поне едно платно разстояние от ревящите машини. Миналата година гонките бяха по в центъра и многокубиковите зверове се разминаваха на сантиметри от майки с деца. Второто за отбелязване/ и изпиване/, бе наградния фонд от 1500 лв, който кметът Михаил Лисков връчи на победителите. Подобни пари рокерите ги оползотворяват спазвайки стриктно принципа на солидарността.

В състезанието участваха мотористи от Харманли, Хасково, Любимец, Свиленград, Пловдив и няколко старозагорски регистрации. Чу се и шопски диалект, но май на столичаните в повече не им стигна куража да се състезават. Близо 30 мотора се пуснаха по скоростната 400-метрова отсечка, като състезателите бяха разделени в 3 класа-до 600 кубика, до 750 и до 1000. Победители станаха все харманлийци- Ангел Станимиров, Георги Павлов и Георги Вълчев. На стънта пък се проявиха асове от цялата област. Караха на предна и задна гума, отпред и отзад на мотора, върху него и до него. Пируетите на висока скорост вдъхновиха няколко мъника, които с мини моторчета решиха да подражават на батковците. Бдителната полиция ги евакуира на секундата и тегли едно конско на заблеяните родители.

Накрая моторизираната кавалерия тръгна на дефиле заедно с най-важното за един истински рицар на мотора-хубава дама на задната седалка.

Г.Христов

По трасето кипеше ожесточена надпревара
Състезаваха се мотори от 600 до 1000 кубика
....не само между мотори
Майсторското управление/стънт/ събра най-много овации

Рокерите бяха трезви, но караха като "подгрели"
Публиката ги следеше с широко отворени очи
Някои бързаха да отидат при героите
По пистата тръгнаха и мъници
Но полицията бързо показа къде им е мястото
Запалване на гуми...
...и запалване на мацки
С хубава жена и хубав мотор, трябва да гледаш лошо
Моторизираната кавалкада тръгна през центъра
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини