От х:

Днес в x:

Кабинетът против скок на тока от 1 юли

Дали ще стане факт споменатото вчера евентуално увеличаване цената на тока от 1 юли икономическият министър Асен Василев обясни по време на брифинг, че ДКЕВР трябва да прецени доколко е основателно това искане.

Правим още анализи, които сочат, че всички участници искат увеличение на цената. ДКЕВР обаче трябва да прецени, заяви Василев.

Премиерът Райков побърза да се намеси и да успокои: „Нашата нагласа не е никак позитивна по отношение на такова искане. Сигурен съм, че има резерви и дали има основания да се мисли за такива искания."

Райков обяви, че е в очакване на международните екипи, които до няколко дни трябва да пристигнат в страната ни, за да анализират цялата верига на ценообразуването, предимно на договорната верига в сектор „Енергетика."

След днешното заседание на Министерски съвет министър-председателят обяви и че ще ангажират Инспектората на МС и Държавния финансов инспекторат да извършат проверка на ЕСО - защо енергията от редица скъпи централи се въвежда в системата приоритетно пред евтините централи.

Проверката трябва да бъде направена в максимално кратки срокове.
Това не означава, че няма да бъде задълбочена, успокои Марин Райков и добави: „За мен е важно да го направим бързо и ясно да се прицелим в този сегмент, върху който тегнат много въпросителни.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини