От х:

Днес в x:

Тактиките на успешните

Почти всеки човек мечтае да се издигне по кариерната стълба и да заеме ръководна позиция. Истината е, че на върха не само не ви чака спокойствие и удобство, а напротив – най-големите отговорности и задължения. Добрите лидери знаят, че успехът идва не при тези, които го чакат, а при тези, които работят за него.

На някои хора им идва напълно естествено да бъдат лидери, да ръководят и да взимат важни решения. Други хора пък се учат с времето и голяма част от тях наистина успяват. Ако и вие сте се запътили към шефската позиция, прочетете какво прави и какво не би направил един успешен лидер.

Нещата, които добрите лидери НЕ правят:

1. Това, което всички останали правят. Успешните мениджъри и шефове имат своя концепция за това как трябва да се случват нещата, инстинктите им и вътрешната им убеденост ги водят. Те изграждат свои правила и всичко това, защото работят със страст и желание. Добрите лидери обичат работата си.

2. Тревожат се. Това е разликата между успелите хора и наистина успелите хора. Най-добрите лидери са уверени в себе си и се чувстват комфортно със самите тях. Те знаят своите силни и слаби страни, но не се тревожат за тях. Не са обсебени от страхове и съмнения и уверено ръководят своите подчинени.

3. Губят много време. Когато има някакъв проблем, те не губят излишно време в размисли и действат. Тъй като успешните лидери обичат работата си, те разчитат на своя усет как да оправят нещата. Също така не прекарват излишно време в мислене за бъдещето. Те вече имат ясна концепция и приемат работата си като мисия.

Те не искат нещата да бъдат различни, те ги правят да бъдат различни:

1. Опитайте се да бъдете успешни. Правете малки крачки. Следвайте своите цели, подредени в низходящ ред. Всяка малка победа е следвана от някоя малко по-голяма, след това още малко по-голяма и така неусетно ще стигнете до заветната цел. Не искайте всичко да стане веднага. Успехът идва и с увереността, която придобивате с всяка малка победа.

2. Подбирайте внимателно своето обкръжение. Екипът ви е важна част от работния процес. Той трябва да бъде съставен от хора, които имат какво да кажат, които могат да ви оборят. Не ви трябват хора, от които чувате само „да“. Понякога вие имате нужда да чуете критика и различни мнения.

3. Страх от конкуренция. Никой човек не може да се определи като най-умният и най-способният. Винаги има конкуренция. Добрият лидер обаче, е наясно с конкуренцията, както и със собствените си сили. Той не се страхува от конкуренцията, а единствено мисли начини как да се изправи срещу нея и да я победи.

4. Опитайте се да бъдете себе си. Човек трябва да се напасва към средата и обстановката, но не трябва да се отдалечава прекалено от собственото си Аз. Всеки човек има разбирания и свои възгледи, на които не трябва да изневерява. Добрите лидери спазват своите принципи и имат дума, която тежи.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини