От х:

Днес в x:

Арестуваха 64-годишен измамник, старица му била приготвила 5 бона

64-годишен мъж от ямболското село Ханово е бил арестуван в димитровградското с. Добрич за измами, съобщиха от полицията. През почивните дни в районното управление на МВР в Димитровград е получено съобщение от 45-годишен димитровградчанин, че е получил съмнително обаждане от непознат мъж, който му заявил, че синът му е ударил дете при катастрофа. Мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама, тъй като му били поискани пари за освобождаването на сина му. На уговореното място за предаване на сумата в село Добрич пристигнали група полицейски служители и задържали измамника.

В хода на разследването станало ясно, че Д.Д. по-рано през деня чрез измама е завлякъл и 85-годишна жителка на симеоновградското село Навъсен с 1630 лева по познатата схема. В дрехите му криминалистите са открили и бележка с адрес в Димитровград. При посещение на мястото се оказало, че 83-годишна жена вече била приготвила 5000 лева за предаването им. Тя била измамена по схемата „пари за спешна операция” на детето й и трябвало да предаде парите на изпратен от доктора санитар. Измамникът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

По схемата „катастрофа с убито дете” обаче изгоряла 75-годишна хасковлийка. В съботния ден жената е подала съобщение в полицейското управление и е заявила, че по обяд на стационарния телефон й се обадило непознато лице, което й съобщило, че синът й е блъснал дете на пътя, което е починало. Измамникът заявил, че трябва да се платят 10 000 лева, за да бъде пуснат сина й. Час по-късно жената предала на непознат мъж пред дома си на улица „Тимок” сумата от 5 000 лева. Работата по случая продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини