От х:

Днес в x:

Марин Райков: Надявам се този екип да бъде работлив, а не бъбрив

Призван съм да оглавя един надпартиен кабинет, заяви служебният премиер Марин Райков при приемането на властта в Министерския съвет. Райков заяви, че си позволява единствено да даде лична оценка на Борисов.

Вие доказахте, че сте силен, а не силов политик, като създадохте условия народът да бъде чут отново. Доказахте, че демократичните принципи не са само основа на нашето законодателство, но и че те са стил на поведение и начин на мислене на българските политици, на българската политическа класа, че можем да се наречем европейска демократична България, заяви Райков.

Той посочи, че сега е ред на служебния кабинет да организира демократични и прозрачни избори и изрази увереност, че като партиен лидер Бойко Борисов ще спомогне за това.

Служебният кабинет ще държи на приемственост, увери Райков. Той напомни, че служебният кабинет няма да работи с Народно събрание и ще разполага с вече разписания бюджет.

С този бюджет, приет с ваше мнозинство, ще търсим резерви за един по-социален подход, заяви служебният премиер. Той обаче подчерта, че политиката на доходите няма да бъде безотговорна и популистка и ще се насочи към хората от най-уязвимите категории.

Райков се обърна и към медиите в Гранитната зала на МС. Ако вие не ни помогнете да мобилизираме българския народ за излизане от този нелек момент, страхувам се, че това може да направи задачата ми още по-сложна, посочи той.

Надявам се този екип да бъде работлив, а не бъбрив, каза Райков. Той увери, че екипът ще има комуникационна култура с медиите, но подчерта, че трябва да бъде оставен да работи.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини