От х:

Днес в x:

Поне физически: Пълно възстановяване за летялата от 3-я етаж ученичка

Така влезе Славея в болницата. Очаква се да излезе на краката си

13-годишната Славея Асенова, която на 18-ти февруари мистериозно полетя от 3-я етаж на СОУ „Васил Левски“, ще се възстанови напълно, след двете животоспасяващи операции в хасковската неврохирургия. Оптимистичната прогноза даде опериралият я лекар д-р Веселин Попов, който от миналият месец е новият член на екипа неврохирурзи в хасковската МБАЛ. Преди това д-р Попов бе началник на отделението по неврохирургия в МБАЛ - Стара Загора. 

Славея е претърпяла две критични операции. При първата е бил отстранен проблемът със счупения гръбначен прешлен в областта на кръста. Парченца кост са засегнали гръбначния мозък и е имало сериозна опасност от парализа. Успешната интервенция е решила този проблем, само за да се появи нов. Три дни по-късно е последвал кръвоизлив в белия дроб на детето, което и без това е страдало от бронхиална астма. Наложило се е втора операция. В момента Славея е добре, без проблеми движи крайниците си и най-важното-диша. Решен е проблема и със счупената подбедрица. Момичето ще бъде изписано от Неврохирургия в края на следващата седмица, но вероятно ще прекара няколко дни и в отделението по физиотерапия и рехабилитация. Със сигурност ще е готова за училище през следващия месец, бодро заключват лекарите. 

Ако самата Славея е готова за него. Момичето още не е изяснило причините за фаталния скок от 3-я/ или 4-я/ етаж на сградата на школото. В неведение са и родителите, които спешно са се върнали от гурбет в Германия за да бъдат близо до дъщеря си. Те също не знаят какво точно се е случило. 

Според двете основни версии, Славея или е паднала от първия етаж на училищните тоалетни, или е скочила, но от 3 етаж. От една страна девойката е била виждана често да говори върху перваза на прозореца в тоалетната. Падането от него е възможно, а височината не е малка за нараняване-близо 3 метра. Чантата на момичето обаче е била открита пред тоалетната на 3-я етаж. Там е невъзможно човек да поседне небрежно на прозореца-той е малък и е на високо. Оцеляване от над 10 метра би било чудо, за което може и да е спомогнало дебелата шума по земята или пък гъстия клонак на близкото дърво, който евентуално да е забавил падането. Никой не знае по-добре от Славея, която обаче не помни инцидента.

Г. Христов

Мястото откъдето евентуално е паднало момичето
Прозорецът на първия етаж
...и този на 3-я
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини