От х:

Днес в x:

Спор в НС: Кой повече не работи?

Своеобразен спор през медиите си спретнаха представители на ГЕРБ и БСП в кулоарите на парламента.

Двете партии си размениха обвинения за това на кого всъщност не му се работи, кой не се съобразява с дневния ред на обществото и кой е готов да носи отговорност.

Днес цял ден БСП остро критикуват дневния ред за работа на НС, който според тях е абсолютно неадекватен. В отговор от ГЕРБ повториха любимата си напоследък теза, че левицата нарочно бойкотира работата на парламента и че това показва безотговорното им отношение.

Трябва да си изяснят какво искат – дали да управляват, дали да не управляват, заяви Димитър Главчев от ГЕРБ. От това, което виждаме сега в зала, разбираме защо не искат да приемат мандат, допълни той.

Опозицията почти не участва в днешните гласувания на Закона за енергийната ефективност. По думите на Главчев действията на БСП показват, че те не са готови да управляват. Сега ги няма в зала, как ще приемат закони, попита риторично народният представител от ГЕРБ.

Главчев беше категоричен, че всички закони, които касаят исканията на протестиращите, ще влязат в пленарната зала. По негови думи утре ще се гледат промените в Закона за енергетиката, които касаят цената на тока.

Главчев повтори и добре позната мантра на мнозинството тези дни, че опозицията трябва да приеме мандата и да състави правителство, а ГЕРБ ще ги подпомогне с 20 депутати, за да им осигури гласуване на кабинета в НС.

123 депутати могат да излъчат кабинет и да го подкрепят. Ние вече казахме, че ще дадем своя принос, обясни отново народният представител. Той не пропусна отново да лансира и тезата, че премиерът в оставка Бойко Борисов подал оставка, за да се запази общественият ред и припомни сблъсъците при протестите, до които се стигна в деня преди кабинета да хвърли оставка.

Ние сме за всякаква стабилност, за спокойствие. Тези, които искаха дна година преди това оставката на кабинета, сега са в позиция да реализират своите виждания – да осигурят 250 000 работни места, да вдигнат майчинските, допълни Главчев.

Мая Манолова от БСП пък веднага контрира. Тя обясни, че БСП не е в пленарна зала, защото дневният ред на НС абсолютно не съответства на дневния ред на обществото. Представете си, че когато хората протестират срещу високите сметки за ток, срещу невъзможността да ги платят, срещу бедността и мизерията, ние ще ратифицираме спогодба с Швейцария за двойното данъчно облагане, ядоса се червената депутатка.

По нейни думи това е тотална неадекватност на ръководството на НС и на мнозинството. Манолова обясни, че утре левицата ще предложи алтернативен дневен ред, който ръководството на партията вече многократно анонсира
Освен че е изчерпан, този парламент показа и че абсолютно не е в час, отсече тя.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини