От х:

Днес в x:

Масов полицейски протест на 16 март

15 март 2009 г. - 10 000 казаха НЕ на статуквото в МВР

Най-големият полицейски синдикат, известен с острите си позиции срещу ведомственото ръководство - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), подкрепи масовото недоволство срещу политическата система у нас и поиска гражданска квота в ръководството на силовото министерство.

„Отчитайки искреното желание на гражданското общество в България за промени, ние, като хора, които за четирите години от съществуването ни като синдикат доказахме, че сме принципни в отстояването на социалните и икономическите права на служителите в МВР, искаме да споделим с вас и да получим подкрепата ви за промени и в системата на МВР", се казва в открито писмо на СФСМВР до българските граждани и до президента Росен Плевнелиев. Ето и пълният текст на писмото:

ДО

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

ДО

ПРЕЗИДЕНТА

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОТКРИТО ПИСМО

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Синдикалната Федерация на служителите в МВР се обръща към вас, за да ви увери, че подкрепя вашите действия.

Отчитайки искреното желание на гражданското общество в България за промени, ние като хора, които за четирите години от съществуването ни като синдикат доказахме, че сме принципни в отстояването на социалните и икономическите права на служителите в МВ,Р искаме да споделим с вас и да получим подкрепата ви за промени и в системата на МВР.

В искането си за промени в МВР сме мотивирани от желанието си българският полицай, пожарникар, спасител - всеки служител в нашето Министерство - да бъде в услуга и помощ на гражданите. С промените в МВР ние искаме между гражданите и служителите да има взаимно уважение и доверие, за което ни е нужна вашата помощ и подкрепа.

В тази връзка, ние искаме да знаете какви са нашите искания и изисквания към бъдещия служебен кабинет:

1. Не желаем и ще се противопоставим по всеки разрешен от законите на Р България начин на номинирането на Министър на вътрешните работи в служебното правителство от лица участвали под каквато и да е форма в предишни политически кабинети в МВР, както и на такива заемали висши професионални постове, тъй като считаме тези лица за пряко отговорни за проваления социален диалог в МВР, както и за сегашното му състояние.

2. Настояваме  за наличието на граждански контрол в МВР, чрез назначаването на зам. министър в МВР , определен от гражданските сдружения или НПО.

3. Настояваме незабавно да бъде подписано споразумение със СФСМВР от страна на министъра на вътрешните работи в служебния кабинет.

4. Настояваме незабавно да бъде подписан нов КТД или да бъде продължен срока на действащия с 6 месеца, с което да се прекрати позорната игра с правата на над 7000 служители в МВР- лица, работещи по трудови правоотношения.

СФСМВР е в състояние на протест и  Ви уведомява, че в резултат на действията или бездействието на бъдещия служебен кабинет ще призове членовете си, служителите на МВР и граждани на протест , на 16.03.2012г. в парка „Заимов”. Преди 4 години от там тръгна 15-хиляден протест на служителите в МВР. Надяваме се, че 4 години по- късно, е по-добре да отбележим тази дата празнувайки, а не отново протестирайки.

УС на СФСМВР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини