От х:

Днес в x:

-2 °C

Килърът на Баретата се маскирал като клошар

Маскиран като клошар е бил мъжът, който стреля по Барета във вторник. Килърът със седмици подготвял покушението, а последните няколко дни се настанил на таванското помещение в Търговския дом на бул. „Витоша", съобщи БНТ.

Той избрал най-студеното помещение и се свил като бездомник, докато не дошъл денят на делото. Мъжът специално избрал тази стая, тъй като тя била избягвана от другите обитатели. Останалите клошари, които преспивали от време на време там, не я харесвали, понеже покривът й капел, а прозорецът й бил счупен.

Килърът очаквал притаен появяването на Баретата малко преди 9,30 във вторник сутринта. Именно тогава той пуснал четирите куршума, които повалили здравия мъж, но не успели да го убият.

Разследващите предполагат, че малко преди стрелбата снайперистът напръскал със запалителна течност покривната конструкция на помещението, която е дървена. След излизането си от стаята, той хвърлил в нея бутилка, пълна с бензин, и горящ парцал. Така огънят за секунди обхванал всичко, а килърът хукнал по дървените стълби надолу. Той за секунди стигнал до партера, където по предварително подбран маршрут се измъкнал.

Според разследващите обаче е допуснал грешка, тъй като не забелязал камера, монтирана зад витрината в магазинче на първия етаж в Търговския дом. Уредът е успял да запише бързащ мъж, висок между 175 и 182 сантиметра, с шапка с малка козирка. Той е бил облечен в черно яке, черни панталони и черни ръкавици. Предполага се, че това може да е стрелецът по Златко Баретата. Мъжът минава за 9 секунди през обхвата на камерата. Именно тази светкавична бързина буди съмнение у криминалистите. Те насочват вниманието си върху единствения човек, който минава през зоната на камерата толкова бързо. Всички други, които се движат по това време, изминават маршрута за не по-малко от 16 секунди. Разбира се, човекът просто може да е бързал занякъде, но не пречи да проверим, коментират запознати.

Друга грешка, която наемникът е допуснал, че въпреки пожара не всички следи са унищожени, както той е очаквал да стане. По част от иззетите доказателства от обгорялото помещение е намерен и биологичен материал. Експертизата ще търси възможност за извличане на ДНК профил, съобщи още БНТ. Криминалисти коментираха обаче, че вероятността да остане биологичен материал след такъв пожар е почти нулева.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
07 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
07 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
07 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
07 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
07 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
07 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
07 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
07 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
07 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
07 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
07 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
07 дек 2019
Последни новини