От х:

Днес в x:

Килърът на Баретата се маскирал като клошар

Маскиран като клошар е бил мъжът, който стреля по Барета във вторник. Килърът със седмици подготвял покушението, а последните няколко дни се настанил на таванското помещение в Търговския дом на бул. „Витоша", съобщи БНТ.

Той избрал най-студеното помещение и се свил като бездомник, докато не дошъл денят на делото. Мъжът специално избрал тази стая, тъй като тя била избягвана от другите обитатели. Останалите клошари, които преспивали от време на време там, не я харесвали, понеже покривът й капел, а прозорецът й бил счупен.

Килърът очаквал притаен появяването на Баретата малко преди 9,30 във вторник сутринта. Именно тогава той пуснал четирите куршума, които повалили здравия мъж, но не успели да го убият.

Разследващите предполагат, че малко преди стрелбата снайперистът напръскал със запалителна течност покривната конструкция на помещението, която е дървена. След излизането си от стаята, той хвърлил в нея бутилка, пълна с бензин, и горящ парцал. Така огънят за секунди обхванал всичко, а килърът хукнал по дървените стълби надолу. Той за секунди стигнал до партера, където по предварително подбран маршрут се измъкнал.

Според разследващите обаче е допуснал грешка, тъй като не забелязал камера, монтирана зад витрината в магазинче на първия етаж в Търговския дом. Уредът е успял да запише бързащ мъж, висок между 175 и 182 сантиметра, с шапка с малка козирка. Той е бил облечен в черно яке, черни панталони и черни ръкавици. Предполага се, че това може да е стрелецът по Златко Баретата. Мъжът минава за 9 секунди през обхвата на камерата. Именно тази светкавична бързина буди съмнение у криминалистите. Те насочват вниманието си върху единствения човек, който минава през зоната на камерата толкова бързо. Всички други, които се движат по това време, изминават маршрута за не по-малко от 16 секунди. Разбира се, човекът просто може да е бързал занякъде, но не пречи да проверим, коментират запознати.

Друга грешка, която наемникът е допуснал, че въпреки пожара не всички следи са унищожени, както той е очаквал да стане. По част от иззетите доказателства от обгорялото помещение е намерен и биологичен материал. Експертизата ще търси възможност за извличане на ДНК профил, съобщи още БНТ. Криминалисти коментираха обаче, че вероятността да остане биологичен материал след такъв пожар е почти нулева.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини