От х:

Днес в x:

Асоциация на свободните ще защитава пушачите

Новоучредена Национална асоциация на свободните (НАС) ще защитава правата на пушачите, обявиха днес в БТА от организацията. В нея влизат известни лица като актьорът Джоко Росич и режисьорът Андрей Слабаков. В НАС членуват и певецът Орлин Горанов, дизайнерката Кремена Халваджиян, телевизионната водеща Мария Игнатова, собственикът на музикална компания "Старс рекърдс" Атанас Янкулов, Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията и дори известният лекар проф. Милан Миланов.

"По своя характер забраната на тютюнопушенето на закрити обществени места е репресивна, нетолерантна, неевропейска и дава възможност за насърчаване на корупцията и доносничеството", каза Андрей Слабаков.

"Ние сме за тотална забрана на пушенето на местата, където трябва да сме заедно по необходимост - училища и други обществени институции", заяви Росич. По думите му там, където обаче няма такава необходимост, както е при заведенията, тоталната забрана би следвало да отпадне.

Според проф. Миланов, председател на Етичната комисия при Българския лекарски съюз, със забраната за тютюнопушенето на обществени места се "унищожава" икономиката на една стотна от българското население.

Учредителите заявиха още, че асоциацията ще работи срещу закони, които не работят в полза на всички български граждани. Те посочиха, че следващите са този за футболното хулиганство, срещу монопола на "Топлофикация София", както и срещу нормативните разпоредби за майчинството при второ дете, който не насърчавал раждаемостта.

През декември комисиите по здравеопазване и икономика в парламента отхвърлиха предложението на независими депутати за връщане на частичната забрана за пушене

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини