От х:

Днес в x:

Загадъчни обекти в пустинята откри бивш агент на ЦРУ

Нови мистериозни обекти бяха намерени на територията на Китай. Те бяха открити от бивш агент на ЦРУ, който е провел изследване на околността на китайския град Кашгар с помощта на Google Earth.

Именно Алън Томпсън е попаднал на масивни постройки на територията на пустиня. Американски представители обаче се опасяват, че мистериозната находка може да попречи на плановете за космически изследвания на САЩ, пише Wired.

Алън Томпсън отдавна е започнал изучаването на планетата с помощта на Google Earth: по-рано той откри тайния център за изстрелване на ракети в Иран и няколко странни структури в пустинята Гоби, целта на които е все още неизвестна. В този момент вниманието на бившия агент на разузнаването е привлечено от пустинен район близо до китайския град Кашгар.

Съоръженията около Кашгар изглеждат като големи постройки. Дължината на повечето от тях е повече от сто метра, а една от сградите има форма на подкова.

Информацията сериозно разтревожи американските власти, след като се появи на фона на известие на разузнаването, че в Китай отдавна се провеждат "антиспътникови" експерименти.

Факт е, че Китай е напът да завладее пространството, съобщиха осведомителните агенции през есента, така че страховете на американците за странните сгради "конкуренти" не са безпочвени.

Според друга версия обаче този район на Китай е обявен за специална икономическа зона, в която се планира реализирането на множество грандиозни проекти. Ето защо загадъчните здания може да се окажат просто постройки или действащи фабрики със складове.

В този момент обаче експертите не са потвърдили нито една от версиите.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини