От х:

Днес в x:

Най-шантивите неща, които служители купуват с фирмени пари

Въпреки работната криза и ограничената възможност за намиране на работа явно много служители не се замислят за последствията от своите действия. Според Робърт Нивеу, изпълнителен директор на софтуерна фирма, до една пета от представените разходи от служителите нарушават политиката на съответната компания.

Нарушенията могат да варират както от дребни грехове, така до безумни хрумвания като купуването на две живи животни например. Господин Нивеу съставил класация на десетте най-странни неща, които служители опитали да закупят с фирмени пари. Списъкът е базиран на данните от около 1000 проучвания за 2012 година.

Заради споразумение за конфиденциалност имената на фирмите не могат да бъдат огласени. Информацията кои от тези разходи наистина били платени и кои били отхвърлени също остава тайна. Ето и пет от десетте най-безумни неща, които служителите поискали:

1. Козел. Явно някои служители от компания за доставяне на енергия решили, че един козел е оправдан фирмен разход. А може би искали да си направят кабрито (мексиканско ястие с месо от козел)?

2. Лосион за тяло. Някой служител в търговията на дребно искал да има красиво тяло. Не е ясно обаче дали работодателят платил за лосиона, използван в конкурс за бодибилндинг.

3. Урина от елен. Урината била неразделна предпоставка за успешното сключване на сделка. Тя била необходима на служител, който отишъл на ловно бизнес пътуване заедно със свой клиент.

4. Бебе жираф. Младият жираф бил доведен на парти на ресторантьорска фирма. Подозираме също така, че на въпросното парти е имало и изобилие от алкохол.

5. Живи бебета октоподи. Японски посетител на фармацевтична компания искал да хапва суши. Май по-лесният вариант е просто да отиде на ресторант.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини