От х:

Днес в x:

До появата на вятър: Гъста мъгла в Хасково и региона

На Е-80 всичко се вижда в последният момент. Дано да не е в твоята лента

Гъста мъгла ще трови нервите на шофьори и пешеходци на 15-ти януари. Тя е повсеместна за цялата област, като по поречието на Марица е особено гъста. . За Хасково мъглата е сравнително поносима, макар и дразнеща-видимостта е около 100-150 метра. Но в други общини като Харманли и Тополовград е изтинско изпитание за шофьорска благоразумност и рефлекси. Там не се вижда на повече от 50 метра, което е направо нищо на пътя при две разминаващи се коли с разрешените 90 км в час. Препоръчва се движение с повишено внимание и разбира се със съобразена скорост.

Това е особено валидно за Е-80, където според препатили шофьори, виждаш фаровете секунда преди да видиш самата кола, която на всичкото отгоре може да бъде много по-голяма от теб. А място за бягане няма..

Ако се появи вятър, мъглата ще се разсее и температурите ще се вдигнат, обещават от областната синоптична станция. Минималните температури днес са 0.5 градуса. Ако се проясни, се очаква да се вдигнат на 6-7 градуса по Целзий. Ще напече и слънце.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини