От х:

Днес в x:

EVN казва преди да ни дръпне шалтера

EVN ще съобщава на клиентите си преди да „отреже“ тока при неплатени сметки, съобщиха от пресслужбата на компанията.

Уведомяването за всички битови клиенти ще е безплатно чрез sms и имейл. Известието ще се получава 3 дни преди прекъсване на електрозахаранването. Чрез новата възможност ще бъде спестен допълнителен разход за включване на хората, които не са успели да се издължат навреме за ползвания ток и им е дръпнат шалтера.

За да се възползват от новата услуга, обаче клиентите ще трябва да попълнят еднократно декларация, в която да заявят, че искат екстрата.

Документът може да се изпише и на интернет страницата на дружеството www.evn.bg. Декларацията може да се подаде и на място във всеки офис на EVN. В нея задължително трябва да има попълнено име, ИТН (номер на измервателна точка, видим от предишна фактура), валиден имейл или номер на мобилен телефон. От компанията уточняват, че предупреждението чрез sms ще е безплатно, независимо от използвания от абоната мобилен оператор.

Като допълнителна опция, при попълването на декларацията, всеки клиент би могъл по желание да заяви и безплатна услуга за уведомление за стойността на месечната си фактура,също по sms или имейл.

EVN България напомниха, че във всяка издавана от дружеството фактура за консумирана електроенергия е посочен срокът на следващо плащане. Официалните срокове за плащане на консумираната електроенергия са от 1-во до 15-то число на месеца (за I група клиенти) и от 11-то до 25-то число на месеца (за II група клиенти). След изтичането на съответния срок, дружеството дава и 10 дни „бонус“, в които може да се плати сметката, но с определената по закон лихва за просрочието.

 Подробна информация може да се получи на www.evn.bg, денонощен телефон 0700 1 7777, по email info@evn.bg, както и на място във всеки EVN Офис.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини