От х:

Днес в x:

Кучешки студ след снега, заледявания и завъртания по пътищата

Кучешките минус 11 градуса смразиха Хасково тази сутрин, съвсем навреме за да направят улиците на „стъкло”. Всички периферни артерии, които се оказаха непочистени, днес осъмнаха с ръмжащи двигатели на опитващи се да потеглят коли. Поради липса на пясък, гражданите масово хвърляха пепел под гумите. Понякога това сработваше, понякога не.

Минусовите температури ще ни съпътстват през целия ден, прогнозират синоптиците от хасковската метеостанция. Добрата новина е ,че няма повече да вали. Лошата-че ще има студен, до умерен северозападен вятър, който ще засилва усещането за студ.

Сняг е валяло най-много в Хасково и общ. Минерални бани, както и в част от община Стамболово, допълват от Пътното. Най - проблематично е било положението в района на Голям извор-Силен- Върбово. Всички проблемни пътни участъци са почистени и опесъчени. Няма затворени пътища или такива с въведени ограничения. Поне половин дузина закъсали автомобили са били теглени от специализирана техника, като сред заседналите е имало както тирове, така и леки коли. Основната причина за проблемите на пътя е липса на подходящи гуми за сезона.

Всички магистрали в страната са почистени и обработени, с безпроблемно движение по тях, съобщават от АПИ. Отворени са и всички ключови планински проходи-на Републиката, Шипка, Рожен, Пампорово, Превала. За последните три-задължително с вериги и без ремаркета.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини