От х:

Днес в x:

Пияни буйстват в Спешното. Хасковлии работят за жълти стотинки. Преглед на регионалния печат

Пияни буйстват в Спешното, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Двама братя нахлули в Спешното в Свиленград в събота и изпочупили стъкла и крушки. Повод за гнева им било забавяне на спешния екип, повикан от тях по телефона. Лекарите обаче усетили, че зовящият за помощ плете езика. Брадърите отиват на съд за хулиганство.

Семейство дари чешма на Динево, акцент със снимка от 1-ва. За вчерашното освещаване на новоизградената чешма край хасковското село.

В Хасково: Заплатите на минималния осигурителен праг, акцент от втора. Накратко казано – бачкаме за жълти стотинки. Констатацията е на Асоциацията на индустриалния капитал.

След 21 заседания – условни присъди за лихварство, водещо на 3-та. 4-годишна условна присъда за лихварство получи бившият прокурор Стоян Апостолов. Другият подсъдим по делото – Николай Милушев, отнесе 3 години, също условно.

58 месеца затвор за касапницата в Узунджово, друго заглавие от страницата. За присъдата на Деян Русев от хасковското село.

Строители спряха работа заради неизплатени заплати, темата на 4 страница. Работниците, които санират сградата на общината, изреваха, че не са получавали заплати от два месеца. Шефът на разградската фирма обяснява, че от НАП са направили запор върху сметките заради забавено ДДС за 20 000 лева. Той обаче се договорил с данъчните да вдигнат запора, а за удържат процент от всяко постъпление. Така те ще си приберат налога, а той ще може да работи. Обещава днес или най-късно до края на седмицата да изплати заплатите.

Финансирането на ремонта се извършва от друга фирма - „Енемона”, а общината ще го плаща в продължение на 7 години от спестените пари за отопление на сградата.

Антон Колев спечели пробега Царева поляна – Звиница, акцент от 8-ма. За проведения през уикенда 12-километров мини маратон.

Разширяват синята зона и в Димитровград, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 2-ра. Предложение за това се внася в ОбС.

Пияни братя вилнеят в свиленградската Спешна помощ, другият акцент до главата на вестника.

Стържат блажна боя от паметника на 10-и Родопски, челно заглавие на първа страница. Започва ремонтът на паметника на Родопци, за който са осигурени 200 000 лева. Обновеният монумент, заедно с парка, ще бъде открит на 26 март догодина, когато се навършват 100 години от превземането на Одрин.

„Хасково” остава на върха след хикс край морето, друго заглавие от 1-ва. Футболният ни отбор направил равен 0:0 с „Мастер” Бургас.

Наблюдатели: Разпределението на делата в Хасковско е стриктно, заглавие от 3-та. За петъчния семинар на неправителствената организация, която извършва гражданско наблюдение на съдилищата.

Гюрсел трепе сътрапезник, отменят му доживотна, темата на 4-та. За отменената в Пловдив присъда на Гюрсел от с. Тракиец. Процесът срещу него ще започне отначало в Хасково.

Главният архитект на Баните готов за главен готвач, водещо на 8-ма. Димитър Стоев се представил отлично на скарата, докато маратонците търчали от Царева поляна до Звиница, та и обратно.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини