От х:

Днес в x:

Ураганът Санди - видео от космоса

50 млн. души в най-гъсто населения коридор в Съединените щати са застрашени от приближаващия ураган Санди. Той е от първа категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън и с максимална скорост на съпътстващите ветрове от 120 км/ч.

Самолетните компании в САЩ отмениха стотици полети към източното крайбрежие на страната заради приближаващия ураган Санди, предаде АФП. Ер Франс анулира всички полети за Ню Йорк и Вашингтон, планирани за 29 октомври.

Обявено е извънредно положение в щата Ню Йорк. Бройката на евакуираните в районите, застрашени от наводнение, надхвърля 375 000. От 19 ч. местно време (23 ч. по Гринуич) спира работата на обществения транспорт, включително метрото. Движението на автобусите, метрото и влаковете ще бъде възобновено 12 часа след преминаване на урагана.

Учебните занимания във Вашингтон, Бостън и Балтимор също са отменени. Централата на ООН в американския мегаполис ще остане затворена днес заради урагана. Търговията на Уолстрийт се извършва от днес само по електронен път.

Ето как изглежда Санди от космоса, от геостационарен спътник на 35,800 км над Земята.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини