От х:

Днес в x:

Кметът Иво Димов: Разплащаме се с фирмата на Табаков догодина

Иво Димов днес последно е водил разговори с собственика на фирмата, извършила ремонта

На този етап няма споразумение с управителят на фирмата, извършил ремонта в МБАЛ "Св.Екатерина" през 2007-ма година.

С тези думи кметът на Общината Иво Димов коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net последния развой на събитията, около исканата от Георги Табаков сума от 300 000 лв. до края на годината.

Писмо с такъв текст бе огласен от кмета пред медиите преди седмица.

"Днес последно говорих с Табаков, той се съгласи, че до края на годината няма как да му дадем исканата сума, това ще стане догодина", каза още Иво Димов.

По думите му, най-вероятно през 2013-та общината ще трябва да тегли кредит, за да се разплати.

Димов увери, че Табаков е бил категоричен, че за този период няма да бъдат начислявани лихви върху сумата.

По повод пресконференцията, дадена по-рано днес от шефът на ОбС Стефан Димитров, Димов заяви, че вместо да обвинява трима председатели на ОбС, екс кметът би трябвало също да търси диалог с Табаков и начин да се реши проблема.

"Ангажимент и на управата на болницата е да се опита да реши казуса. Друг е въпроса защо това не е направено до сега и по чия заповед", заяви още кметът.

Иво Димов не скри разочерованието си от думите на Стефан Димитров по повод ремонта на парка до ОУ "П.Славейков", който върви в момента.

"Този парк не е на съветника Веселин Милев, както Димитров се е изразил, той е на всички граждани, ползва се от много деца, майки и възрастни, и не виждам нищо лошо в това да се обнови сега", каза кметът.

По думите му, решение за ремонт на въпросното парково пространство е взел още предишният ОбС в мандата на Стефан Димитров като кмет. Според договора, Общината вероятно ще плати 30 000 лв. до края на годината, а в следващите две години да разсрочено плащане ще бъдат преведени още 200 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини