От х:

Днес в x:

Mевлид за здраве и берекет направи Решат Айдън в ардинския квартал „Искра”

Спортната легенда и почетният гражданин на Ардино Решат Айдън направи мевлид за здраве и берекет в родния си квартал „Искра”. Религиозното събитие уважиха роднини, близки и приятели на Решат Айдън разпилели се по света. Сред тях бяха съпругата му Халиме Расим, дъщеря му Гюлчирай Демирджи. Тук бе и цялото ръководство на община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад.

Местни духовници, водени от дългогодишния имамин на централната ардинска джамия  Бекир Ходжа, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюманите - Корана. Майстор-готвачът Байрамали Байрамов приготви три казана пилаф с телешко месо.

„Моето сърце е щастливо, защото има много домове. То обича всички техни обитатели”, заяви Решат Айдън. Той е създател на цяла плеяда тенисисти, прославили Ардино и България на национални, балкански, европейски и световни шампионати.

Приятелят му от детските години Сейфитдин Еминов сподели, че Решат Айдън е спечелил не само признанието на спортната общност, но и на цялата ардинска общественост.  „Винаги е помагал за развитието на тениса на маса в Ардино. Въпреки, че живее в Турция почти всеки месец е тук в родния си край. Присъства на всички празници, коли курбан и ги раздава на социално слаби хора от района. Всяко негово посещение е празник за жителите на Ардино. Той е нашият Еверест, казва Сейфитдин Еминов.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини