От х:

Днес в x:

100 кг опасно месо открито в магазин. Преглед на регионалния печат

100 кг опасно месо открито в магазин, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Мръвката с неясен произход била спипана в Свиленград. От обекта са били иззети риба, кебапчета, кюфтета и други месни продукти.

Без лауреат при най-големите на „Недялка Симеонова”, друг акцент от 1-ва. Става дума за най-силната трета възрастова група, която останала без победител на конкурса за цигулари в Хасково през уикенда.

Ремонт фалира „Св. Екатерина”, водещо на 2-ра. За огромния дълг на димитровградската болница – 650 000 лева. Ремонтът през 2008-а бил повече от скромен – за 49 000 лева, но нараснал на чудовищните 650 бона. В договора били записани убийствени разбойнически клаузи – 1 процент лихва на ден.

Д-р Балабанов пожела на болницата робот „Да Винчи”, друго заглавие от страницата. За награждаването на седем заслужили лекари в петък за деня на св. Иван Рилски. Д-р Балабанов бе един от наградените. „Да Винчи” е свръхмодерен операционен робот.

За празника на българския лекар болницата получи и нов информационен сайт. Можете да го разгледате тук.

Банка изпревари ДСБ в съда срещу Героев, водещо на 3-та. Партията на Иван Костов завела иск срещу представителя си в Хасково Стефан Героев. Друг иск обаче – на „Райфайзенбанк” блокира партийните претенции.

Харманли не иска бежанци, темата на 4 страница. Местните са против изграждане на бежански лагер в града.

Живка Шамлиева донесе арт полъх от Париж в родното Хасково, заглавие на 5-та. Авторката на „Изстрадани звуци”, книга за Недялка Симеонова”, я представи в Хасково.

Григор почва с Троицки в потока на Федерер, акцент от спортната страница. Хасковлията излиза днес срещу поставения под №8 в основната схема на турнира от категорията АТР500.

Четирирог коч артиса за Курбан байряма, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Седмица преди мюсюлманския празник на хайван пазара вървели само шилета за по 300 лева. Атракция на пазара бил четирирогият коч на Бекир Неджиб от стамболовското село Лясковец. Животното обаче останало непродадено.

Кметът Иво Димов: Престъпна небрежност товари Димитровград с 650 бона борч, заглавие над главата на вестника. Темата е водеща на 2-ра. За скандала с общинската болница, чийто дълг набъбнал от 49 000 на 650 000 лв. Кметът се надявал прокуратурата да се самосезира.

Без голямата награда на”Недялка Симеонова”, отбелязва и „Новинар юг” финала на конкурса за цигулари.

Окончателно: 20 м. затвор за шофьор с 1.9 промила, акцент от 3-та. За потвърдената ефективна присъда за 22-годишния Георги Георгиев, който уби в катастрофа спътника си Янчо Русев на пътя между харманлийските села Иваново и Славяново.

Бисер се раздели на ощастливени и прецакани, темата на 5 страница. За недоволните от разпределението на помощите в удавеното село.

„Хасково” едва бие 2:1 без Джото, водещото заглавие на спортната страница. За победата срещу „Несебър” на Ямача.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини