От х:

Днес в x:

Продават микрофибърни торбички като топъл хляб

Увеличаването на цената на найлоновите торби от началото на месеца , повлече след себе си нова мода при пазаруването и вкара в употреба чантите от плат.

В едно от култовите магазинчета край хасковския зеленчуков пазар вече са заредили микрофибърни торби, които са хем цветни, хем издръжливи, пък и много практични.

Те се събират в размер на малко калъфче за телефон. Самият обект пък е известен като „мола“, защото там можеш да намериш от фибички за коса, през вестници и списания, до домашни пантофи, игли за шиене и всякакви други джунджурии. Собственичката му Нефи пък е с „нос на хрътка“ когато става въпрос за бизнес. Казват за нея, че подушва във въздуха кое ще се продава най-много още ден преди да се случи. Така и тя първа в околността се е усетила ,че влезе ли новата продуктова такса в сила- търсенето на перманентни торби ще направи бум.

Въпреки, че до скоро хвалеше „ Най-здравата торбичка“ от найлон, днес тя убеждава клиентите да заложат на торба от микрофибър като най-надеждна. Платнените чанти са непромокваеми, освен това са в ярки цветове, които осигурявате безопасността на окъснелите домакини, пазаруващи по тъмно, с усмивка хвали стоката си Нефи. Произведените в Китай чанти имат и друго преимущество-разработени са в комплект с малки пликчета, в различни форми-царевичка, рибка или пък морков, в които самата торба може да се свие, когато не се използва, и да се носи в дамската чанта, или пък в някой джоб без да заема много място.

Цената на торбите също е изгодна-2, 50 лв. за брой. Подобни торби са в употреба в Европа отдавна. Те се ползват многократно и винаги са ти под ръка, разяснява още Нефи. И ние ще свикнем да ги използваме, но както всичко се случва трудно у нас, ще трябва да мине известно време. Торбите за пазаруване от плат бяха на дневен ред преди около 25 години. Всяка домакиня си свиваше подобна чанта в дамската си. Мрежичките за пазаруване тип „ на дупки“, също бяха много използвани, припомня Нефи. С найлоновите торби много се разглезихме. Купуваш и после изхвърляш, а кой ще чисти, никога не се замисляме, гневи се тя. Затова итвърдо  „за“ новите мерки с увеличаването на продуктовата такса, чиято основна цел е по-чиста околна среда.

Излизайки от безистена, където е „мол-а“, вече прави впечатление, че хората са се снабдили с торби от плат за пазаруване. Все още техните потребители основно са възрастните, които май и никога не са се разделяли с навика си -да имат чанта под ръка, и то здрава.

торбичката тип " царевица" свита в калъфчето си
Възрастните хора имат навика от време оно да носят здрава голяма торба от плат в себе си, та понякога и по две...
Платнените чанти са по-удобни, твърдят от третата възраст
Някои все още си мъкнат и найлоновите чанти, които до скоро  струваха стотинки, от началото на месеца обаче - край с евтинията
Нефи има нос на хрътка и вече е заредила магазинчето си с торби от плат
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини