От х:

Днес в x:

40 яхнаха каплите в „Тур дьо Хасково”

Ентусиасти от всякаква възраст яхнаха колелата

Над 40 димитровградчани, най-малкият от които на 5 години, се включиха в надпревара по 20 километровата скоростна отсечка между Хасково и Димитровград. Всъщност между разклона за село Добрич и Хасково, и после на обратно. Или както сполучливо го нарекоха „Тур дьо Хасково” като „дьо”-то трябваше да се разбира като „до”. Шегата бе с прословутата Тур дьо Франс, считана за върхът на сладоледа в колоезденето.

В надпреварата се допускаха само шосейни велосипеди. Характерното за тях е, че са по-леки от дамска чанта и развиват 70 км в час по надолнище. Иначе дори и любител може да върти с 40 км в час наравно. Имаше обаче и повече от любители - хора които карат по 100-на километра на ден. Един от „новобранците” бе колегата ни Росен Тодоров, който за няколкото години откакто се занимавал с колоездене, навъртял само някакви си 15 хиляди километра.

Състезанието бе замислено като класически „часовник”. Колоездачите спринтираха през една минута. Зачиташе се времето за изминаване на 20 километровата дистанция. Във възрастова група до 50 години спечели Росен Станчев от София, а над 50 години - Веселин Рачев от Русе. Приятната изненада дойде на финала. Първите трима във всяка възрастова група трябваше да бъдат призирани с 50/30/20 лева. Зам.-кмета Владимир Митрушев обаче показа, че Димитровградска община е щедра и удвои наградите-100/60/40 лв. Браво.

Колосъстезанието се организира в чест на международния ден на мобилността, познат още и като ден без автомобили. Ентусиазмът бе голям, в колоезденето се включиха дори цели семейства от по 4 поколения.

Най-малките участници бяха Калоян Стоименов на 5,5 години и 9-годишната Надежда Георгиева.

Г.Христов

Над 40 се включиха в състезанието до Хасково
По дистанцията бе напрегнато

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини