От х:

Днес в x:

Глобяват по донос 4 магазина с изтекъл срок на годност

Продаваните маслини трябва да имат етикети

4 магазина в хасковски села бяха глобени след сигнали на горещия телефон на Агенцията по храните, че продават стоки с изтекъл срок на годност. Проверката на контролният орган е осъществена в петък и наистина е потвърдила, че в магазините де факто се предлагат негодни храни. Санкциите на юридическите лица нарушили разпоредбите на закона за храните са от 2 до 4 хиляди лева. 

Конфискуваните хранителни стоки са предимно захарни и шоколадови изделия, както и безалкохолни напитки. Продуктите подлежат на унищожаване. Още 4 акта бяха наложени от инспекторите за изминалата седмица. 2 магазина за бързи закуски в Димитровград са глобени за пропуски в документацията, със символичните 50 до 150 лв. Санкцията е малка защото е по закона за ветеринарно медицинската дейност. Под ножа е минал и хасковски хранителен магазин. Най-солено го отнася търговец от Свиленград, който се изтарикатил да продава маслини без документи за произход и етикети. Глобата тук е 1000 лв. 

На детска градина в Тополовград е издадено предписание да извърши лабораторен анализ на предлаганата на децата храна. Ежегодно, всяка детска градина със собствена кухня, трябва да обследва в лицензирана лаборатория качеството на манджите си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини