От х:

Днес в x:

С 32 969 лева ще възстановяват сградата на Синдикалния дом

На извънредно заседание, проведено днес под ръководството на вицепремиера Цветан Цветанов, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет предостави общо 782 490 лв., от които 510 777 лв. за преодоляване на последиците от земетресението през май. От тях 321 575 лв. са за възстановяване на 40 жилищни сгради в общините Перник и Радомир, 41 600 лв. за възстановяване сградата на Целодневната детска градина „Българче” в Перник. За укрепване сградата на синдикалния дом в града на областния управител на област Перник се предоставят 32 969 лв. На Министерството на образованието и науката са отпуснати 114 633 лв. за възстановителни работи по сградите на ТПГ „Никола Вапцаров” - Радомир и на Първо помощно училище в София.

Комисията прие решение да не се предоставят средства за  отстраняване на леки вреди в размер до 2000 лв., когато не е засегната конструкцията на сградата и ремонтът може да се извърши със собствени средства или с потребителски кредит.

На заседанието беше представен проект за допълнение и изменение на Правилника за организацията и дейността на комисията, за облекчаване на процедурата за получаване и отчитане на възстановителната помощ за физически лица.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини