От х:

Днес в x:

Жегата умори селски майстор

65-годишният Димо е починал на покрива на къща в Меричлери, където се качил да ремонтира керемидите. Вероятно възрастният мъж е починал от инфаркт, но това ще се изясни след аутопсията. Тялото на мъжа се заклещило на покрива и е била сваляно от екип на димитровградската пожарна пред ужасените погледи на чираци и живущи в къщата. Почти всички свидетели бяха единодушни, че трагедията е предизвикана от чудовищното слънце, което напекло Меричлери до 40 градуса вчера. 

Бай Димо избрал много неподходящо време за ремонта-3 часа следобед. Човекът идвал специално от Димитровград за да свърши работа на приятели от Меричлери. Малко след като свалил два реда керемиди от покрива, Димо се хванал за гърдите и се задъхал. Казал на помощниците си, че май-трябвало да сипра цигарите. 5 минути по-късно клюмнал и повече не се събудил. 

Завчера, хасковски таксиметров шофьор си отиде за минути, след като спря на стоянката си в 2 часа следобед. Вероятната причина и тук е инфаркт или инсулт.

Чудовищните жеги изострят всякакви хронични болести, предупреждават лекарите. Особено уязвими са хипертониците, хората с високо кръвно, и страдащите от белодробни проблеми. За тях слънцето може да бъде „убиец“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини