От х:

Днес в x:

Хасковлийки крадат храна на поразия. Преглед на регионалния печат

Хасковлийки имат нова мода и тя е да крадат храна от магазините, научаваме от публикация в "Хасковска Марица". Макар да не е посочен нито един окраден магазин, нито име на потърпевш продавач или собственик, камо ли пък на заловен крадец, се подчертава че практиката била "всекидневна". Все повече дами, при това интелигентни на вид, правели втори пазар в дамските чанти, под полите или палтата си. ПРи това не ставало дума за стоки, които да обезпечат преживяването им, а такива, които се считали за лукс-луканки, уиски, френски сирена. Крадяло се дори в магазини където има видеокамери.

Така и не са уточнени поне елементарните мотиви на крадците-клептомани ли са, на някой ще му идват скъпи гости, че му трябват скъпи мезета или наистина става дума за недоимък. Целия материал е като приказка, с неочакван край. Впорчем, без всякакъв край.

"ИАРА дава още един инспектор на звеното в Хасково"-чело. От софийската ИАРА щели да допълнят с 1, 5-те инспектори на хасковската Агенция по рибарство и аквакултури. Това обаче ще стане евентуално-ако министерството на земеделието и храните одобри още 10 щата за ИАРА в страната. Един от тях МОЖЕ да бъде отпуснат за Хасково. Според началникът на ИАРА България д-р Драгомир Господинов, проблемът на хасковската структура е лошата организация, а не малкото хора. И препоръчва на началниците да се включват в акциите на своите подчинени. Сега 5-ма инспектори на Агенцията охраняват 2200 водоема в областта. Нещо което провокира вече втора възмутителна статия в "Марица" за последните няколко дни- как може само 5-ма на цели 2 200 водоема! Горките! Интересно, колко трябва да са катаджиите в региона при условие че само в Хасково колите са 60 хиляди?! Ето повод за ново възмущение.

"След Меричлери, Емо Георгиев брани Черноморието". новата кауза на известният лидер на Екогласност е да брани морето от застрояване. След неуспешните си походи срещу арсена и мангана в питейните води в региона, Емо Г. се е преместил към Бургас. Откъдето стреля по позната мишена- Иво Прокопиев, обвинен в заграбване на дюни и гори. Припомняме, че Прокопиев е собственик на Каолин, който пък бе обвинен от Емо за  арсена във водата на гр. Меричлери.

" Пазят от африканска чума по свинете по границите". В областта свикват епизоотични комисии за да обмислят опасността. Морът по прасетата може да причини огромни икономически щети. Заразата при това не е далеч-само в Украйна. Затова се предприемат масирани проверки на влизащите в България стоки от животински произход. Като граничен град, в Хасково ще има повишени мерки за сигурност.

"522 зрелостници искат поправителен на матурите". Всъщност става дума за много по малко зрелостници. Подадени са 522 заявления за допускане до поправителни държавни зрелостни изпити, които ще са съответно на 30 и 31-ви август. Много от тези 522 заявления са на деца, които ще се явяват на 2 поправки.

Това е по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини