От х:

Днес в x:

Децата в Димитровград се забавляваха с доброволци от три държави

По-големите с интерес разучаваха шведския шах, под наблюдението на Янис и Делян

Детски глъч огласи спортния комплекс „ Химик“ в Димитровград в ранния следобед. Малчовци от различни възрасти се забавляваха край басейна в комплекса, заедно с доброволци от различни европейски страни, които работят към Младежкия център в града.

Сред атракциите беше играта „ Шах на викингите“. Занимавката с дървени кули, цар и заоблени дървени пръчки идва от Швеция, обясни Янис Бурхард от Германия. Според правилата в играта могат да участват от 2-ма до 12 състезатели. На импровизирано бойно поле, разпределени по равно една срещу друга се подреждат 10 т.н.бойни кули. В средата на полето има цар, който също е разработен от дърво. В краищата зад кулите застават и играчите. Целта е да събориш с дървените пръчки колкото се може повече бойни кули на противника, и разбира се, да се приближиш максимално близо до царя, за да ликвидираш и него. За да разясни правилата на желаещите да пробват мерниците си, на 20-годишния немец помагаше 15-годишния му приятел от Димитровград Делян Балев.

Докато по-големите се целеха, по-мъничките деца се забавляваха с друга от доброволците - Кати от Белгия, която ги учеше на циркови номера.

Любими приказни герои пък оживяха в рисунките от пясък, под вещото ръководство на литвийката Агне. На забавното попълване с цветни песъчинки на картонените шаблони не устояха дори и възрастните. Майките и татковците, дошли да доведат на детската забава отрочетата си помагаха усърдно в направията на пясъчните картини.

Мая Манолова

Децата полудяха и по цирковите изпълнения
майки и татковци се включиха в рисуването с пясък
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини