От х:

Днес в x:

Иран: Гнилите трикове на враговете не могат да разклатят приятелството ни с България

Посолството на Иран в България разпространи медийно изявление след терористичната атака срещу израелски граждани на летище Сарафово край Бургас.

                                                                  В името на Бог

Медийно изявление

В отговор на многото въпроси, които се изказват в различни български медии във връзка с обвиненията на държавниците от ционисткия режим спрямо Ислямска република Иран, относно инцидента с взривения автобус в летището на град Бургас, посолството на Ислямска република Иран в София с цел изясняване и информиране на общественото мнение, изразява следното: Ислямска република Иран винаги е считала терора и тероризма за едно нехуманно явление и това чрез когото и която организация да се е случило и каквато и да му е целта, Ислямска република Иран го осъжда и го декларира за неприемливо.

Необоснованите изказвания от стана на различни държавници в ционисткия режим във връзка с обвиненията срещу Иран относно евентуалното и участие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в град Бургас е един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите.

Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това.

Ислямска република Иран и република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси. Гнилите трикове на враговете никога не могат да поклатят стабилността на това приятелството.


Отдел „Връзки с обществеността“
Посолство на Ислямска република Иран – София



Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини