От х:

Днес в x:

Енергото събори стълб върху къща, по чудо без жертви

Енергото подменя стълбове

Ел стълб се срина върху къща на улица Чая №2 в квартал „Република“ точно по обяд и стресира десетки минувачи. Като по чудо никое от многото деца играещи в района не е засегнато от разхвърчалите се жици. Стълбът пък паднал върху къщата, а не към оживената улица. 

До инцидентът се стигна след като хасковското Енерго започнали планова подмяна на стълбовете на „Чая“. Трябвало да се сменят три броя, защото били стари и амортизирани. Обаче не разкачили многобройните жици. При изваждането на най-големия стълб по улицата, кабелите се опънали здраво и буквално пречупили малкото стълбче до Чая №2. То и без това било счупено и се клатело дори и при вятър, обясниха съседи. 

Най-спокоен бе собственикът на бомбардираната къща, бай Мустафа Юмер. Той е видеоператор, в чийто актив има хиляди заснети сватби и къносвания. Един от най-уважаваните хора в Махалата, с една от най-хубавите къщи в квартала. Жилището му не е пострадало сериозно, даже и дувара, върху който паднал с цялата си тежест стълба. Притеснените служители на енергото на няколко пъти му обещаха, че те ще си оправят измачканата метална част от оградата, а Мустафа великодушно им разреши. Доволен бил че не пострадал човек и че прозорците му останали здрави. Единствената сериозна щета бе потрошената праскова в двора, която тепърва се режеше за да се освободят оплетените кабели.

Г.Христов

Понякога нещата не стават по план
Особено когато планът е калпав-не били разкачени жиците между двата стълба
Именно след изваждането на първия стълб на "Чая" се счупил и втория
Бай Мустафа бе доволен че падналия стълб не стигнал до прозорците му
Енергото обещава да си оправят оградата
...и стелещите се навсякъде кабели
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини