От х:

Днес в x:

След 7 г. без пари: 150 лева наем за КДК

Шефката на КДК Хасково Ели Видева

След 7 години безвъзмездно ползване на общинския имот на третия етаж на комплекс „Клокотница“ Клубът на дейците на културата в Хасково ще плаща по 150 лева наем на месец. Това става ясно от докладна записка от кмета Георги Иванов.

Според общинската наредба за определяне на наемните цени (3.00 лв. за квадратен метър за сдружения с нестопанска цел) имотът с площ 652 квадратни метра би трябвало да се отдаде под наем за 1956.00 лв. без ДДС.

Тази сума обаче е непосилна за КДК Хасково, пише в докладната си кметът и предлага ОбС да определи месечен наем от 150.00 лв. без ДДС.

Срокът за ползване на имота е 5 години, а според условията КДК няма право да го отдава под наем или да го ползва съвместно с трети лица.

КДК ползва помещенията на третия етаж в комплекс „Клокотница“ от 1991 година. След влизане в сила на закона за общинската собственост за имота е плащан наем от 76 лева, но със свое решение от 2005 година ОбС го предоставя за безвъзмездно ползване за срок от 5 години. Срокът на последния договор е изтекъл, но продължаването му на преференциални условия бе усложнено от факта, че сдружението бе регистрирано в частна полза. С решение на окръжния съд от 28 май 2012 година обаче то е пререгистрирано в обществена полза.

Следващата сесия на ОбС Хасково е на 20 юли.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини