От х:

Днес в x:

Пътуващо лятно кино минава през 21 града, Асеновград не е сред тях

Националната телевизия стартира инициативата "Пътуващо лятно кино", което ще прожектира на открито нови български филми.

Кампанията на БНТ ще обхване 21 града в страната. Сред тях, за съжаление, не присъства Асеновград. Ако все пак искат да се насладите на усещането що е то да гледаш хубав филм на открито под звездите, асеновградчани могат да го направят в Пловдив на 29 юли. Прожекцията ще е в лятно кино "Орфей" (ако общината не определи друго място) от 21 ч. като входът ще бъде свободен.

Маршрутът на пътуващото кино е направен след сериозни проучвания на състоянието на летните кина и традициите на общините за прожекции на открито. С инициативата националната медия има за цел да изрази гражданска позиция за възстановяването на летните кина в България. Ето защо тя остава отворена и е идея с дългосрочно продължение.

Ако решите и вие можете да изпратите предложение и да искате лятно кино в Асеновград. Можете да изпращате също така снимки и да разказвате ваши спомени. Предложенията ще се имат предвид при чертаенето на кинокартата на всеки следващ маршрут на пътуващото кино.

Адресът за кореспонденция е mynews@bnt.bg .

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини