От х:

Днес в x:

На 9 юли се открива Осмия Балкански фестивал на турския фолклор

От 9 до 11 юли в Кърджали ще се проведе Осмия Балкански фестивал на турския фолклор, като тази година в неговата организация участват НЧ „Ю.Лютфи”, общините Кърджали, Момчилград, Ардино, Крумовград, Джебел, Черноочене, Кирково и Дружество за турска култура и изкуство. И тази година международното участие е представено от фолклорни състави от България, Гърция, Македония, Турция и Румъния.
Откриването на фестивала ще се състои на 9 юли в Градската градина пред Паметника на освободителите от 11 часа. Същия ден от 14.00 часа в Джебел и от 17.30 часа в Крумовград ще бъдат изнесени концертни програми. Такива изнесени гастроли са предвидени и за 10 юли. Концертът в Момчилград ще започне в 10.30 часа, а в Ардино – в 19 часа.
Проявите в рамките на Осмия Балкански фестивал на турския фолклор продължават и на 11 юли в Чорбаджийско и Черноочене от 10.30 часа.
Гала концерта и закриването на феста ще бъде на 11 юли от 19.00 ч., отново в градската градина на Кърджали.
Предвиденият бюджет за реализацията на Осмия Балкански фестивал на турския фолклор е в размер на 38 000 лева, парите са заделени от бюджетите на седемте общини в област Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини