От х:

Днес в x:

Хлябът поскъпна, баничките - не

Остават достатъчно хапки за сутрешната боза

Хасковските баничари обявиха бойкот на всеобщата ценова политика в България и отказаха да вдигнат цените на баничката. „Напук на Бойко няма да поскъпваме“ категоричен бе баничарят до автобусната спирка на центъра. Съседите му пред сградата на РЗИ, също запазиха цените. Не поскъпнаха и съседните пици.Така цените на най-обичаната сутрешна закуска баничката, се запазват между 90 ст и 1 лв за бройка, в зависимост от това дали са с извара или сирене. Разбира се, тези с екстрите като шунка и кайма струват повече. 

Днес официално хлябът поскъпна с 10 стотинки и вече струва 90, вместо досегашните 80 ст за самун. Ненарязания хляб е с 5 ст по-евтин-85 ст. Скокът в цената на хляба се чакаше още откакто бе обявено поскъпването на електроенергията от 1-ви юли. В няколко публикации, Haskovo.net вече ви запозна с причините за поскъпването на хляба. 

Съгласно българската традиция обаче, и жабата пожела да я подковат като коня. Почти всички закуски, в които има някакво тесто, също скочиха с 10 стотинки. Как питка за хамбургер се оскъпи точно колкото самун хляб не става много ясно, но по магазините всичко от рогчета до джоб вече струва по-скъпо. Закуските пристигали така от производителите, магазините не слагали нищо, оправдаха се търговците.

Класическите баничари обаче се заканват да издържат колкото може повече на старите цени. Иначе увеличаването на тока мори и тях и също ги вкарва в разходи. Пекарите обаче още не си представят, че две техни банички могат да струват почти колкото половинка кайма.

Г.Христов

Напук на правителството, баничарите не поскъпват
Хлябът скочи, народът нагъва банички
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини