От х:

Днес в x:

Цирк „Феникс” показа дресирани камерунски кози в Ардино

За втора поредна година цирк „Феникс” от София  зарадва с две представления малки и големи в град Ардино. Кучета, понита, котки, гълъби, камерунски кози, гьотенбергско мини прасе бяха част от спектакъла. Спиращи дъха номера показа Даниела Валоскова, собственик на пътуващия семеен цирк. Тя възхити присъстващите с антипот ( жонгльорство с крака), въртене на обръчи и изключителният номер, с който тя е рекордьор въртейки обръчи висяща изцяло на собствената си коса.

Малчуганите се засмяха от сърце с клоуните Смешко и Пешко. Аплодисментите на публиката накрая беше награда за всички участници в богатата програма на цирка.

Венета Илиева от Ардино сподели, че за втори път посещава гостуващия цирк.

 „Заедно със сина ми Румен и дъщеря ми Даниела останахме много доволни от представлението. Всяко дете имаше възможност да поязди понито и да направи снимка за спомен с него. Надявам се подобни атракции да идват по-често в Ардино, за да се забавляват децата и да се запознаят с цирковото изкуство”, каза г-жа Илиева.

 „Цирк „Феникс" е създаден през 2008 година. Ардино е поредният  град от турнето ни през тази година. Впечатлени сме от сърдечността и радушието на родопската публика.

Обичаме да сме по-близо до хората. Искаме да възвърнем любовта и уважението към цирковото изкуство. Преди да създадем цирк „Феникс" заедно с родителите ми сме представяли България в четири континента и повече от 20 страни по света. Номерът „коса" се работи от мен вече от 20 години. Това е атракция, която рядко се среща по световните сцени и е единствена у нас. А изпълнението на въртене на обръчи, висяща изцяло на собствената си коса, е единствено в света”, сподели Даниела Валоскова.

Цирк „Феникс” скоро ще гостува още в Джебел, Момчилград, Крумовград и Кърджали.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини