От х:

Днес в x:

Прокуратурата проверява дипломата на Иво Димов. Душат за цигари в баровете довечера. Преглед на регионалния печат

Прокуратурата проверява дипломата на Иво Димов, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 3 страница. Проверката се извършва от димитровградски прокурори по искане на апелативното обвинение в Пловдив.

През IV-VI в. „Родостица” била административен център, водещо заглавие на първа страница. Община Ивайловград и Националният исторически музей ще правят проучвания на средновековната крепост, допълва подзаглавието.

Предлагат ликвидация на хайван пазара, бил губещ, акцент от 2-ра. Предложението ще се гласува на сесията следващия петък.

6 месеца условно за пиян шофьор, друго заглавие от броя. За вчерашния процес срещу Румен Политов, завършил с условна присъда.

Фирма осъди община Харманли, заглавие от 2-ра. Хасковската „Гарант 2000” осъди община Харманли за 65 558 лв. по договор от 2001 година. Лихвата по неплатената сума е 13 265 лв.

Наш рибар в Рая на Земята, заглавието на рибарската страница на Щерю Щерев. Става дума за Малдивите.

Футболът копира баскетбола, но не съвсем, темата на спортната страница. Копирането се състои в това, че подобно на баскетболистите, футболните активисти искат финансиране от общината. Разликата пък била, че те вече са събрали значителна сума.

Брокери: Няма инвеститор за военните имоти, водещо на първа страница в „Новинар юг”. Повод за дописката е обявеният търг за терените на военните в Хасково. За двата имота на „Булаир” и летището в Узунджово фуражките искат 7 милиона лева. Според брокери от областния град обаче купувач едва ли ще се намери.

Закриват хайван пазара, не печели, заглавие над главата. За предстоящата сесия следващия петък.

Полицаи и инспектори душат в барове довечера, друг акцент от 1-ва. Проверката е заради забраната за пушене. Миналия петък са били обходени заведения в Димитровград, нарушения не били открити.

Политов с 6 месеца условно за ПТП, водещо на 3-та. За вчерашната присъда в районния съд.

Волтова дъга хвърли строител от покрива, друго заглавие от 3-та. 50-годишният Гюнайдин Рамадан се оплел в жиците докато ремонтирал покрива на къща в „Република”. След лечение той се пооправил.

Седмокласниците си пишат желанията днес, акцент от 4-та. За започващата кампания за прием в гимназиите.

„Хасково-2” с ново име до месец, водещо на спортната страница. Вариантите били да се добави годината на създаване на клуба - 1924 или 1926 г. Не било съвсем сигурно коя е точната година.

„Не мога да се уволня от Хасково”, заглавие на интервю с Георги Мамалев на 6 страница. Актьорът отбил военната си служба в града.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини