От х:

Днес в x:

Конкурс на ЮНЕСКО за младежи до 25 г.

За поредна година младежи до 25 г. от всички точки на света могат да се включат в конкурса за есе на ЮНЕСКО и японската фондация Goi Peace Foundation. Крайният срок за желаещите да кандидатстват е 30 юни. Традиционно, конкурсът е посветен на мира и вдъхновението, затова тазгодишната тема е свързана с бъдещето, в което искаме да живеем ("Creating the Future We Want" ). Текстовете трябва да са до 800 думи и да са написани на английски, френски, немски или испански език. Трябва да са придружени и със страница с данни за участника.

Кандидатите се състезават в две възрастови категории – за деца (до 14 г.) и младежи (до 25 г.), но наградите за първенците сред тях са напълно равностойни. Авторите на най-добрите есета ще получат по 100 хил. йени (около 1300 долара) и покани за официалното награждаване през ноември в столицата на Япония, като организаторите ще поемат пълните разноски. Класиралите се на второ място ще получат по 50 хил. йени (около 650 долара), а тези на трето – сертификати и подаръци.

Есетата трябва да се изпращат на адресите, посочени на официалната уеб страница на конкурса. Там има и още информация за изискванията към участниците.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини