От х:

Днес в x:

Президентът: Господ е по-скоро българин

Графиката на земетресенията, регистрирани през последните 60 години от първото до последното, по-скоро посочва, че Господ е българин.

Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев, който се срещна със сеизмолози от Българската академия на науките, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Това, което днес разбрахме е, че между земетресението в Италия и земетресението в България няма нищо общо, освен че съвпадат във времето. Това са различни процеси. В единия случай се разделя земната кора, в другия случай се сблъскват и съответно - има напрежение”, каза президентът.

Той обобщи, че в България трябва да се знае, че има учени и държавни институти, които трябва да се слушат. „Да се гледат фактите, а не врачките”, призова Росен Плевнелиев.

По думите му - това са нормални процеси и по света се случват постоянно земетресения.

„Когато има едно силно земетресение, след него има вълни на затихване, те могат да продължат месец-два и това е нормално”, заяви президентът.

Той каза още, че е разбрал за разговор с академик Христосков, който, след като дошъл преди няколко дни в БАН, и погледнал системата, казал, че вероятно ще има още няколко тройки в близките седмици, защото това е част от затихването.

„Ние не трябва по никакъв начин да изпадаме в паника, защото паниката е лош съветник”, категоричен бе Плевнелиев.

/Оставяме новината без коментар. Просто, нема сми.../ са добавили от kafene.net, журналистите от бившата българска редакция на BBC. И ние така.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини