От х:

Днес в x:

Шумер и Акад кучета ги яли: люлката на цивилизация е в Македония

СМС за добре дошъл в Македония

Люлката на цивилизацията е в Македония. Там е роден Александър Македонски, който завладял света. Не е известно дали там е родена Майка Тереза, но това е едно от малкото места/всъщност не ни е известно друго Б.Р/ където има музей на Майка Тереза. Нищо чудно да е македонка. 

Там има астрономия отпреди 3800 години- най-старата в Европа, ако не се брои Стоунхендж и 4-тата по древност в света. Македонците са търсели извънземни още през Мегалита. 

В Македония има само едно езеро, но това е достатъчно да имат музей на водата-в Охрид. И разбира се там е най-великият певец на всички времена - Тоше Проески, макеноският Елвис, чиято трагична смърт преди 5 години го обви в митология. Има мемориален център в Крушево. 

Въобще в Македония е светая светих на човечеството от древността до наши дни. Това гласи есемес получаван автоматично от всички влизащи и излизащи в страната. Получили го и хасковлии, които били на кратко делово пътуване в Македония и ни го препратиха, изумени от съдържанието. Заради деловитостта на пътуването не успели да разгледат обещаното, но били потресени колко неща не знаят за България. Защото за всеки средно образован човек, Македония си е България, а връзката на сегашните македонци със сънародниците на Александър Велики, е като на днешните римляни с Цезар. 

Явно така мислят и историците, които смятат месопотамските градове Шумер и Акад за най-старата цивилизация в света/ 4400 г пр.н.е/. Следва Египет/ 3 200 г пр.н.е./ едва после идват Гърците, а още по-късно Македонците и техният Александър Велики/ роден 356 г.пр.н.е/. Александър може би не е грък, но в никакъв случай не е славянин като съвременните македонци. Това не пречи на съседите да си го присвоят - огромна 22 метрова статуя на Александър в центъра на Скопие бетонира/буквално/ кръвната му връзка със съвременна Македония . До него строго гледа в далечината и мраморен паметник на Цар Самуил. Той самия се титулува като български цар, но разбира се македонците знаят по-добре от него- македонец е! Ванче-тата не пропускат да сложат ръка и на римската империя. Сред паметниците на велики владетели в центъра на Скопие е и фигурата на Флавий Петър Сабатий, известен на историята като Юстиниан I Велики, следващият най-велик римски император след Октавиан Август. Юстиниан обаче управлява империята си от Константинопол, на един хвърлей място от Македония и бива определен като ..“македонски владетел“. 

Така че миналото принадлежи на Македония. За бъдещето, ви предлагаме следния виц:

"Македонец чул, че вече находчиви бизнесмени продават парцели на Луната. И възкликнал патриотично: Ой, ти Луно, Луно, земьо македонска! И за теб ли ке се тепаме!…"

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Г.Христов

Великият музей на водата представлява възстановено и модернизирано рибарско селище от древноста
Това е най-древната астрономическа обсерватория на европейския континент
Трябва да знаете за Тоше Проески
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини