От х:

Днес в x:

Само децата уважиха международния ден на спорта

Челси и Байерн на финала в зала Спартак

17-ти май е обявен за международен ден на спорта, но спортуваха само тези, които го правят всеки ден-децата. Десетки 5-класници изпълниха зала "Спартак" в Хасково за да поритат топка във футболния турнир за купата на "Младежкия център". В състезанието се включиха отбори на хасковското училище Шандор Петьофи, СОУ „Васил Левски“, ФК „Слънце“-Хасково и СК „Димитровград. Всеки мач бе като финал-децата играеха със стръв а треньорите деряха гърла край страничните линии.

Турнирът имаше и тежка артилерия-бивши и настоящи футболисти, влезли в ролята на треньори. Таранът на някогашния ФК "Хасково" Живко Иробалиев шумно насърчаваше водения от него тим на "Шандор Петьофи" в завързания мач с Димитровград. След две полувремена по 15 минути, Шандор измъкна инфарктна победа с 2:1.

Играчът на "Хасково" 2 Илиян Киряков пък е ръководителят на футболна школа "Слънце". Освен че участваше с футболен тим, той бе и съорганизатор на събитието. „Слънце“ се погрижиха за сладката страна на турнира-те осигуриха торти за всички отбори-участници в състезанието. Младежкият център пък закупи футболни топки.

Днешният замисъл бе много по мащабен-трябваше да се включат и средношколци, като арената на двубоите по футбол, стрийтбол, волейбол и др. трябваше да е спортният комплекс под Авеню. Дъждът обаче провали работата. Състезанията при големите са отложени за края на месеца. Привлечени са 8 фирми за спонсори и са осигурени разнообразни награди.

Г.Христов

Бъдещият Меси разминава двама сини
Непокорната топка
Като не става с пробиви, следват шутове от далеч
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини