От х:

Днес в x:

Пловдивски хулигани атакуват Любимец. Преглед на регионалния печат

"Ултраси на "Ботев": Ще сринем стадиона в Любимец"-вестник "Хасковска Марица". За дербито от 33-я кръг на Източна Б група се очаква масово нашествие на пловдивски футболни хулигани. При това от най-крайните-тези на "Ботев". Агитката на отбора от Тепетата е толкава свирепа, че дори софийските лигльовци, почитатели на така наречените грандове Левски и ЦСКА, стъпват на пръсти като ученички на стадиона на Ботев. Публиката на пловдивчани пък е една от най-верните в България. Очаква се 3 хиляди души да нахлуят в Любимец. Само че от ръководството на ФК "Любимец" предупреждават, че няма да пуснат повече от 500. Реакцията на Пловдивчаните е: нищо не може да ни спре, ни огради, ни трибуни, ни врати, за да гледаме на живо. Вероятно в събота, всички налични сили на полицията, плюс подкрепление от Кърджали, ще бдят за реда в Любимец. Очакват се 200 ченгета и 33 патрулни автомобила. И дано няма провокации щото всички си спомняме Катуница. Там агитката на Ботев не се спря дори пред по-масирано полицайско присъствие. Всъщност, спряха се ченгетата.

"Дупка, колкото кола, зейна на новоизграден път". Проливният дъжд от сряда вечерта предизвика пропадане на път в източна индустриална зона. Дупката е 4 метра широка и 2 дълбока. За щастие, пропаднали в нея няма, защото пътя хлътнал в 1.30 след полунощ. По предупрежденията на специалистите, от колапс е заплашен целият път. Куриозното е , че е изграден и асфалтиран скоро, при полагане на колекторите за новата пречиствателна станция. Тя е още в гаранция, така че строителят и, софийски холдинг, трябва да си отремонтира трасето. Или това да направи нашето ВиК, ако му разрешат достъпа до 650-те хиляди лева оставени от строителя в Министерството на регионалното развитие, като гаранция за подобни случаи.

"Пускат 200 грамови шаранчета в Тракиец" Особеното на предстоящото зарибяване на най-големия водооем в общината е, че се извършва от любители рибари, събрали средства с дарения. Сумата ще стигне за около 3000 хил шаранчета, които за разлика от държавните зарибявания, са около 200-грамови. Тоест, достатъчно големи за да оцелеят и развъдят.

"Митничарите на К.Андреево не могат да минат теста за лоялност"-шокиращо признание на шефа на митниците Ваньо Танов, публикувано на страница 5-та. Повечето служители на пункта могат да стоят само на плаца и не могат да работят на компютър, продължава Танов. На пунктовете Капитан Андреево и Калотина има действащи корупционни практики, посочва шефът, макар да не става ясно, като го е знаел, защо не се е намесил. Още повече, че акцията на ГДБОП, при която бе спипана цяла митничарска сдмяна на Капитан Андреево, да дели парите от рушвети, е станала без негово знание. Обикновено това се прави с цел съхраняване на тайната, което си е пряк шамар за Танов.

И още любопитни неща изкачат от разбутването на митничарските Авгиеви обори. За пропускането на цял тир с контрабандни цигари, един митничар може да си докара от раз между 20 и 50 хил.евро. Сега става ясно защо толкова народ се натиска да бъде митничар-не заради 600-те лева заплата и престижа. Що се отнася до тестовете за лоялност-те се прилагат на новопостъпили служители. Старите ги преминават само ако искат да повишат служебното си положение. Любопитното е, че тестът е приложен спрямо всички на Капитан Андреево. Според Танов-нито един не е успял да вземе препитването.

"Хасково праща 13 снайперисти в Кабул"-чело на "Новинар юг". Елитна рота от над 200 бойци подготвя хасковският гарнизон. Тя ще замине на 6 месечна мисия в Кабул в началото на лятото.  Ротата ще изпълнява задачи по логистиката и охраната на разположените там военни части и обекти на съюзниците. Любопитното е броят на обучаваните снайперисти-цели 13, въоръжени с модерни пушки Хеклер и Кох. В Афганистан по-важното е прецизността, вместо грубата сила.

"Голям дъжд, голяма дупка"-за дупката която цъфна в източна индустриална зона. Тя е предизвикана от близо 79-те литра на квадрат, които се изляха над Хасково. И още по темата за пороя:

"Срив.нет" след гръмотевиците". Стотици домакинства останаха без интернет след небивалата гръмотевична буря от вечерта на сряда срещу четвъртък. Ударени са всички мрежи на доставчици на кабелна и интернет. На много места имаше и прекъсване на електрозахранването след като мълнии поразиха трафопостове и улични стълбове. Доста домакинства загубиха телевизори и други електроуреди от изпразващото се мощно статично електричество. И все пак, най-трудно се понася липсата на интернет, констатира вестникът, който дори и направил редакционен коментар по темата. Той е порядъчно неясен при опит за прочитане, маркираме само факта, че го има. И това е нещо.

"Първите череши край Крепост-по 7 лева килото". заглавието казва всичко.

"Ивелина спечели стаж в САЩ". Студентка от УНСС, някоя си Ивелина, спечелила стипендия за САЩ по програмата за млади предприемачи. За 5 седмици ще се учи в Щатите как да предприема.

"Окончателно-митничарите оставени в ареста от Апелативния", водещо на крими страницата. Свиленградските митничари хванати с подкуп, ще останат в ареста, реши пловдивският апелативен съд. 7 от 8-те задържани митничари ще дочакът зад решетките процеса. 4-ма са в следствения арест, други трима са под домашен арест. Всички искаха обаче поне съдбата на 8-я член на групата, Николай Колев, който излезе на свобода срещу 5 бона гаранция.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини