От х:

Днес в x:

Кубрат Пулев е новият европейски шампион в тежка категория

Кубрат Пулев е новият европейски шампион в тежка категория. Кобрата нокаутира състезаващия се за Германия украинец Александър Димитренко в края на 11-ия рунд мача им в Ерфурт и записа 16-ата си поредна победа в професионалния бокс, предаде Стандарт Нюз.

Двубоят започна бавно, като в първите рундове двамата се проучваха. На моменти Димитренко надделяваше, но след четвъртия рунд Кобрата взе инициативата и започна да диктува темпото. На няколко пъти българинът нанесе силни удари, които отвориха и аркади по кожата на Димитренко. Срещата приключи в последните секунди на 11-ия рунд, когато след тежки удари Пулев засече Димитренко с ляв прав. Украинецът падна в нокдаун и не успя да продължи след отброяването на рефера.

Българинът има 16 мача и 16 победи (8 с нокуат) на професионалния ринг, а Димитриенко вече има две поражения в 33 срещи (21 победи с нокаут). Кубрат Пулев е третият българин, който става европейски шампион за професионалисти, но първият в най-престижната категория.

"Не мога да кажа, че ми беше лесно - няма смисъл да се правя на някакъв Рамбо. Все пак вкарах доста тежки удари и той омекна. Благодаря на всички, които ме подкрепяха, знам, че цяла България беше с мен. Проведох много добра подготовка, имах спаринг партньори по 2,10. Не знам дали сега имам шанс да се изправя срещу Кличко, но съм готов и за това", заяви Пулев след мача.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини