От х:

Днес в x:

Оценка за другаря Станчев: Изкара БСП от анонимната тълпа зад кмета

Сергей Станишев и Иван Станчев се чувстват добре в компанията си

Оценката за хасковското БСП е по-скоро положителна, въпреки че има съществено разминаване между резултатите от националните и местни избори. БСП регистрира добър вот за президент и преди, за парламент, но на местните избори не се представя добре.

Това коментира лидерът на столетницата Сергей Станишев в Хасково, притиснат от журналистически въпроси, за оценка на работата на хасковското БСП. В хасковската структура се очертава жестока битка за властта на общинската конференция в неделя, Станишев пък го очаква жестока битка за лидерството, на националния конгрес на столетницата на 15-20 май. Той бе в Хасково на предконгресна обиколка из страната, за стягане на редиците на партийният актив.

Станишев подкрепя хасковският лидер Иван Станчев, защото негова заслуга е връщане лицето на БСП-Хасково. „Знаете че тук има специфичен модел на управление, налаган от кмета. Той разцепва политическите партии“, анализира „Червен №1“. Заслугата на Станчев е, че изкара БСП от общата тълпа, подкрепяща един независим кмет. БСП се яви на изборите от свое име, подчерта Станишев, индиректно напомняйки нелепото положение на социалистите от 2007-ма година. Заради вътрешни разногласия тогава, хасковското БСП обезличи позицията си на местния вот и уж подкрепи Георги Иванов, пък после се отказа от това. В резултат - уж вкараха двама свои в местния парламент, но после ги изключи от партията си. Станчев върнал БСП на избирателите и.

Предстои анализ, за да може БСП и в Хасково, и в страната, да бъде в оптимална кондиция за изборите догодина. Но преди това да се изяснят позициите за предстоящият конгрес. На него делегати от низовите организации ще определят новия лидер на партията. Настоящият лидер на БСП Хасково е известен с поддръжката на Сергей Станишев.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини