От х:

Днес в x:

Вотът след Великден

ГЕРБ предлага вота на недоверие за проекта АЕЦ "Белене" да бъде веднага след пролетната ваканция на 23 април. 

Днес на заседанието на председателския съвет на парламента ще бъде обсъден началният час на извънредното парламентарно заседание. Дебатът по вот на недоверие се насрочва в срок не по-късно от три дни и не по-дълъг от седем. Седмият ден от внасянето на искането на вот на недоверие на кабинета е в петък, но е неработен ден, а след това депутатите излизат във ваканция от 13 до 22 април, когато спират да текат всякакви срокове.

Реално последният ден от срока е 23 април.

Управляващите не се притесняват, че вотът ще успее, защото той има много малко поддръжници.

ГЕРБ предвиждат в първата седмица след великденската ваканция депутатите да обсъждат и гласуват на второ четене на проекта за закон за отнемане на незаконно придобито имущество.

Припомняме, че на 6 април ПГ на КБ, освен Меглена Плугчиева, част от депутатите на "Атака" и един независим депутат Георги Терзийски внесоха вот на недоверие към кабинета "Борисов" заради спирането на проекта АЕЦ "Белене". Под искането се подписаха 48 народни представители. Отказът от проекта и решението за строителството на газова централа ще засили многократно енергийната зависимост на страна от доставките на руски газ и ще застраши националната сигурност, пише в мотивите на вота.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини