От х:

Днес в x:

Откриха изложба с плакати на художника Петър Чучулигов в Художествената галерия в Смолян

Изображение 1 от 4

    Втората за тази година изложба в Художествена галерия в Смолян е на художника Петър Чучулигов и е своеобразно продължение на „Символи и портрети“, която бе представена през април в гр. Перущица.

    „Опити“ включва някои от вече познатите картини и плакати на художника, но и много нови, свързани със сънищата и въображението негови творби. Изложбата ще гостува в Смолян до 22 юли. Жителите и гостите на града ще могат да я посетят всеки ден от 9 до 17 часа.  

    Петър Чучулигов е роден на 5 март 1978 г. в Пловдив. Завършва средно специално художествено училище за приложни изкуства в гр. Смолян през 1996 г. и специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Национална художествена академия гр. София през 2009 г. в класа на проф. Георги Янков.

    Благодарение на изключителното качество на своите проекти и портфолио с разнообразни техники и стилове, започва своя професионален път в рекламна агенция, а от тогава до днес съсредоточава работата си върху създаването на плакати, картини, пощенски марки и илюстрации за книги и списания. Има участия в множество изложби, конкурси и пленери в страната и чужбина.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини