От х:

Днес в x:

ОУ "Иван Вазов" в Смолян отбеляза патронния си празник и 45 години от създаването си

    Основно училище "Иван Вазов" в Смолян отбеляза днес патронния си празник. "Език свещен на моите деди…" в изпълнение на Сияна Фотева, прозвуча като поклон пред най-чистата и най- звънлива реч, която майсторът на словото Иван Вазов обезсмърти. Прозвуча песента "Де е България" в изпълнение на група "Сладкопойни чучулиги".
    Директорът на училището Росица Лакудова приветства учители, родители, ученици, бивши преподаватели и гости. От името на Общинския съвет поздравителен адрес поднесе председателят му Димитър Кацаров. Той пожела на ръководството, педагогическия състав, екипа, учениците и учителите да не стихва вечния им стремеж към разгадаване тайните на науките и трупането на знания!
    Последва празничен карнавал, а началото му бе дадено с песента "Българка". Училищният карнавал - най-цветното и изпълнено с усмивки събитие от празничната програмата за отбелязване на 45-ата годишнина на Основно училище "Иван Вазов". В него се включиха популярни герои от детски приказки и любими филми, супер герои от комикси и цяла плеяда фантастични създания. Приказните герои показаха колко пъстър и весел е светът на децата и колко малко е нужно на човек, за да разцъфне усмивка на лицето му.
    Карнавалът завърши с флашмоб с танц на надеждата, под надслов "Аз съм бъдещето! Дай ми път!", в който се включиха над 100 деца.
    А най-голямата изненада за всички бе музикалният поздрав на младия учител Цветан Каменарски – ръководител компютърен кабинет, който предизвика малки и големи да запеят заедно с него.
    Преди това традиционната Вазова седмица в училището беше изпълнена с много събития. Едно от тях беше Денят на талантите. Малки и големи се включиха в сътворяването на 45 метрова рисунка, посветена на 45 години от създаването на училището. Внушителната творба бе нарисувана от ръцете и въображението на малките художници от начален етап. Многоцветното уникално платно, на което всички се радваха, изпъстри сградата на училището.
    Талантливите ученици от ОУ "Иван Вазов" представиха "Езиково шоу" на четирите изучавани в училище езици:  английски, немски, руски и български език. Изявата беше споделена с връстници, родители, учители и много гости.
    Празникът завърши с хоро. То започна с най-малките хороигралци – първокласниците, последваха ги танцьори от втори, трети, четвърти и пети клас. Публиката се наслади на танцовите умения в сложните шопски неравноделни ритми, пресътворени в танца на момичетата от седми клас. 
    Хороигралците, ръководени от майстора на танца Русанка Бодурова, повдигнаха настроението и предизвикаха в сърцата гордост и принадлежност към уникалния български танцов фолклор.
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини