От х:

Днес в x:

Дават Георги Иванов на съд за разрушения затвор

    Бившият кмет на Хасково Георги Иванов е предаден на съд заради разрушаването на бившия затвор на ул. „Дунав“ в областния град. Днес Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в Окръжен съд - Хасково обвинителен акт срещу екс градоначалника за това, че в качеството си на длъжностно лице, противозаконно е дал разрешение за разрушаване на културна ценност, информират от държавното обвинение. Иванов ще бъде изправен пред съда за престъпление по чл. 278Б, ал. 3 във връзка с ал. 2 във връзка с чл. 93, т. 1 буква Б от Наказателния кодекс.

    Обвиняемият Георги Иванов е предаден на съд за това, че на 14 май 2015 г. в нарушение на разпоредбите на Закона за устройство не територията и Закона за културното наследство е издал заповед, с която е наредил да бъде премахната сградата на бившия хасковски затвор със застроена площ 417 кв. м., която е построена през 1892 г.. Тя е обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория „национално значение“. Сградата е била включена в Списък на историческите паметници в Хасковски окръг, обнародван в Държавен вестник, брой 36 от 1970 г. Разрешението за нейното разрушаване е дал именно Георги Иванов в качеството си на кмет на Хасково по това време. Заповедта за разрушаване на сградата не е била съгласувана с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство, както се изисква по Закона за културното наследство. На 24 юли миналата година беше образувано досъдебно производство.

    Разпитан в хода на досъдебното производство Георги Иванов не се е признал за виновен. Предвиденото по закон наказание по повдигнатото обвинение е от 1 до 6 години лишаване от свобода, глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност. В законния 1-месечен срок Хасковският окръжен съд трябва да насрочи дата за разглеждане на делото. 

    По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров разследването по делото е било възложено на Окръжна прокуратура-Пловдив и се е извършило от следователи от Окръжен следствен отдел към същата прокуратура.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (28)

    • 1
      Ив
      Иван Райчев -Гъбата
      57 -32
      17:21, 15 юни 2016
      Много се радвам, но и да го осъдят за потъпкания град Хасково, за наглите му кражби и рушвети. Днес го видях да шофира джипа си Х- 2424. и беше много блед и състарен, явно е получил призовка.
      • Ив
        Иван Иванов
        60 -47
        17:30, 15 юни 2016
        Спокойно бе, гъбо, ей сега градът ще разцъфне отново като гербер, ще потекат реки от мед и масло, ще заприиждат инвестиции, ще се отварят хиляди работни места, младите ще се юрнат да се връщат, чуден ще стане градът. Ти само не се притеснявай, купи си целогодишна винетка за смешния мотор и чакай...
      • Дж
        джаф джаф бау
        39 -47
        18:50, 15 юни 2016
        Ей тая злоба страшна била,отдавна не бяхте ръфали... Виж коментара
      • Ив
        Иван Райчев -Гъбата
        37 -24
        20:18, 15 юни 2016
        И нека съдът излезне с правилно решение, такова че да го тикнат в затвора за много години и за други престъпления. Не обвинявайте ГЕРБ през лятото винаги се изпразва. Град Хасково не може да си стъпи на краката заради пакостите на стария кмет. Към Иван Иванов -моторите са без винетка , мотора ми струва 15000 лева и дали е смешен ,другите така не мислят.
      • Да
        Даскал
        17 -12
        23:20, 15 юни 2016
        Деца, на снимката виждате политически труп!
    • 2
      Фр
      Франсис Лий Лоийд
      65 -32
      17:33, 15 юни 2016
      Психопати! Не виждате ли, че в града вече няма хора, цялата област е взела - дала, те тръгнали да скърбят за най-големия проблем - една съборетина! Начешете си крастата и го осъдете, щом това ще ви зарадва, пък реалните проблеми нека си стоят. Вие бутайте паметници и жалете за една никому ненужна, порутена постройка!
      Само да ви светна, колкото и да си криете главите в измислени проблеми, реалните си остават!
      • Да
        даам
        65 -24
        17:49, 15 юни 2016
        Докато не възтържествува справеливоста не може да се върви напред. Стария кмет си заслужава да го осъдят - много вреда причини, много сълзи се проляха заради него, сега да си понася каквото е надробил. Той опразни града, той прогони хората. Няма да забравя как казваше - На който не му харесва да заминава другаде ... това му беше политиката - един кмет като вземе един град ..... и си прай квот си иска с хората в него. В затвора!
      • H3
        H31T4R
        48 -21
        17:52, 15 юни 2016
        А ти какво предлагаш. Да си сложим по едно европейско име като твоето и да се правим, че стария кмет е16 години е работил в името на народа ? Хахах смешко, тази , "порутена постройка" ако беше финансирана от стария кмет, сега можеше да е прекрасен музей. Но не той искаше да е заграби за един милион и да си построй блокчета с печалба 10-тина милиона. Палянги като теб, могат да "светват" само лампичката в кенефа на двора си.
    • 3
      P7
      p7
      51 -18
      18:20, 15 юни 2016
      Малко ме интересува за кои от всичките му беззакония и грабежи в немалката му кариера като бандит-кмет ще бъде осъден. Възмездието си е важно нещо, не само за да не се чувстват хасковлии преебани от него завинаги, ами и за да се даде пример за следващите мераклии за мащабни грабежи на обществени средства в града. Ха дано.

      Иначе какво - виждаш го по пътя и знаеш че или отива или се връща от имението си за 2. и нещо милиона лева и си живее живота малко или много, със шайката пропадняци които му бяха асистенти докато грабеше, не му пука че е черната овца на хасково, капка срам и обществена отговорност няма, за това че ако има нещо като психопат тука това със сигурност е той.

      Също няма да е зле както в обвинението пише да бъде лишен от правото да заема държавна или обществена длъжност, поради вродения си рефлекс да злоупотребява и присвоява обществени средства.
    • 4
      Ха
      Ха
      44 -14
      18:23, 15 юни 2016
      До т.нар. "Франсис..." Не се прави, че не разбираш. проблемът е именно в това- ненаказаните нарушения, потъпкването на закона, дерибейството. Оттам произтичат всички останали проблеми. Георги Иванов е символ точно на беззаконие и дерибейството. А старата сграда на затвора дори да е от два камъка- закононарушението е факт и време нарушитялат да си понесе последствията.
    • 5
      Се
      Селския психоаналитик
      30 -10
      18:56, 15 юни 2016
      Наистина Иванов винаги е страдал от липсата на усещане за лимити и последствия, и си има идеята, че закона него не го лови.

      В подсъзнателно мотивираното си желание да унищожи сградата на затвора. който е съвкупен символ на всички тези неща, той получава точно това от което се страхува, и от което бяга.

      Метафизничния аспект на ситуацията е изтъкан от най-висококачествено, чисто желязо.
    • 6
      Jo
      jokera
      52 -20
      19:01, 15 юни 2016
      Ооо каква хубава новина. Дано най-накрая този дерибей го пъхнат в затвора. Съсипа всичко -след него и трева не никне. Алчен и крадлив. И Албен Манджуков отишъл при на Местан партията. Това са хова без морал -разбойници и мекерета.
    • 7
      Di
      Dimmu
      31 -8
      20:40, 15 юни 2016
      Кой каквото си надроби, да го сърба! Пасмината, която беше навъртяна покрай екс - кмета, са все компрометирани хора, чиито имена са известни на всички. Има и един плешивец, считащ себе се за адвокат.
      • Pa
        pavkata
        12 -3
        00:52, 16 юни 2016
        лакей, какъв адвотат! всички в панделата!
    • 8
      Ах
      аха
      22 -10
      21:43, 15 юни 2016
      много е грешен колко хора от хасково е изгорил охоооооо
    • 9
      Ра
      районен съдия
      15 -8
      22:29, 15 юни 2016
      Възможно е да не го осъдят ефективно, но е малко да го разкарват по съдилища и да му губят времето по съдилищата и по този начин да съкратят броените му дни до вечния му покой.
    • 10
      Pa
      pavkata
      6 0
      00:57, 16 юни 2016
      Ауууу, какъв поглед...
    • 11
      Вс
      Всевишния Кенанец
      20 -23
      00:58, 16 юни 2016
      Голяма работа че бутнал една руина, за която 3/4 от града не само че знае къде е , ами и никога не са чували за такава сграда....освободил терена, за да може тези след него да построят нещо хубаво! Даже трябва да сме му благодарни, жалко че в края на управлението си реши да посъбори това и онова, а не го направи по-рано......толкова много има за събаряне
      • Мм
        ммдааа
        21 -8
        06:28, 16 юни 2016
        е как да чуе обикновения човек за тази сграда като средствата за поддръжка на паметниците на културата отиваха в псевдо културата на Иванов. То не бяха Баба Яги, то не бяха кауни, бухали... Та и паметник на зависта си сложи. Голяма културна ценност е да знаете. А за затвора който е паметник на културата преди неговото раждане не залужава да даваме пари. Защо? Защото Иванов не обича нещо което не лъска егото му. А върха на културния му ексхибиционизъм бяха кравите в центъра и изказването му че ще ги пасем след изборите. Време е обаче прокуратурата да разследва и други основни играчи от това време - Манджуков, Иван Иванов, някои видни бизнесмени... ако пипат където трябва със сигурност ще открият за какво да ги подведат под отговорност. И да не чакат на Комисията Шалапатов - те са невежи всичките до един. Не могат да си намерят носа в тъмното камо ли да открият уликите.
    • 12
      По
      ПОЖАРНИКАР
      18 -4
      06:35, 16 юни 2016
      Обяснението защо събори затвора е че баща му е бил затворник-не може да събори всички затвори но този успя, в случая не се държи мъжки понеже отначало сам каза "да аз наредих" а сега отрича-прокуратурата да се сезира и срещу бифшата шефка на общинска собственост и тя беше замесена!
    • 13
      C0
      c0oL
      8 -8
      08:41, 16 юни 2016
      Аз ще ви кажа, защо Г.Иванов бутна затвора, бутна го за да не го затворят в него !!!
    • 14
      Чи
      читател
      10 -6
      09:22, 16 юни 2016
      Стига вече с тази съборетина затвора! Министерството на културата що не си поддържаха. Ако го съдят,да е за другите му далавери,не да се търси под вола теле.
    • 15
      То
      ТОСТ
      18 -7
      09:38, 16 юни 2016
      от ноември насам нищо не се случва реално - 5 асфалтирани улици и инвестиция кравеферма в Малево, ако го смятат за постижение... Хората останаха излъгани!
    • 16
      Ха
      Хасковлия
      16 -2
      10:42, 16 юни 2016
      И данъците ги намалиха и милионите инвестиции потекоха. Да потекоха инвестиции но просто си смениха джобовете докато за обикновенните хора, поне за мен, нищо не се промени.Трябва да се взема пример от кмета на село Чавдар Пенчо Геров, който найстина направи показно как да трябва да се работи.
    • 17
      Ку
      куросава
      7 -1
      11:14, 16 юни 2016
      Инвестиции,някъде в светлото бъдеще.Тук на територията не остана нищо годно за работа.Какви инвестиции.Има светлина в тунела,но за съжаление е светлина от насрещния влак.Амин!
    • 18
      Спокойно, скоро Хасково пак ще стане Хаскьой.....и тогава всичко ще се оправи......
    • 19
      Пе
      Петър
      1 -1
      12:30, 16 юни 2016
      Дано да не сполети хасково.нет друго такова бедстие се моля аз
    • 20
      Zf
      zfgg
      9 -2
      14:01, 16 юни 2016
      Ма горе ти го казаха, и какво като го изчисти, с наши пари щеше да построи някакъв жилищен комплекс, да го продаде и да прибере един куп пари, и докато чака ще вдигне някой данък за да усети увеличение на притока.

      И с кой знае какво качество щеше да е построен, може би като скования и помпозен фонтан до кафене Версай, правен с тухли, които се вижда че са евтини, статуята във фонтана е със общо взето скапана, груба изработка с неясни образи, обаче плочките които стават и за баня над тухлите са правилно изрязани и поставени без грешка, на фона на цялостното ниво казвам евала за това че не са го объркали, иначе водата във фонтана се пръска нагоре от голи метални тръбопроводни краища, по средата на този опит за изящество с който трябва да си живеем

      Абе цялата обстановката около фонтана е превзета вс. едно трябва да си англичанин аристократ от преди 150 години, когато Узунджовския панаир все още е съществувал, със шапка тип цилиндър и черно бастунче, да седнеш там да си паркираш бастуна леко настрани да заточиш мустак, и да обсъдиш последното произведение на Моцарт което е излезнало преди месец с жентълмените, или да обсъдите постъпленията от тази или онази плячкосана от империята колония, където милиони безплатно бачкат до смърт, за да имаш толкова пари, че да не може никой да посмее да ти каже, че ходиш и се обличаш като надменен пуяк, и начина по който говориш е смешен.

      Какво, може би Иванов искаше да се прочуеш, госине, госин Иванов, госине, надлъж и нашир по света, ей така наистина да ти дойдат английските аристократи от 20-ти век на гости в Хасково, да преминете през паркчето с лондонските фенери и фонтанчето, и да пиете по един изтънчен парфюм с Лорд Чукай Ме Вгъза Втори и Баронеса Префърцунеса във Версая, да ти баят как си велик, да ти се възхищават, и да ти казват че си голяма световна работа, и че си истински олд скуул аристократ, ти точно като тях а? Дейба и обсесията с тоя висок социален статус деийба.. чай си дръпна от цигарата..

      Щеше ли да си изтържеш закоравелия жълт лой от зурлата, прихванат от маратоните в Гурковата Къща, за пред чужденците? Ма те пак щяха да те видят къв си домуз, не се самозалъгвай, това не може да се измие лесно.

      Ся щи кажа кво щеше да стане.. чай пак да си дръпна, щеше да се събудиш на маса във Версай и пред теб щеше да стои Лорд Евгени Минчев с купената титла, който ти обяснява надлъж и нашир какъв си педерас, е тва щеше да стане.

      Ами тпва е.. идете в Димитровград на разходка, евтино и приятно е, това тука дето го имаме е излишна вдървена помпозност, която създава недостъпност с опита си за алюзия (да, да сложна дума) към някакво високо общество от което Иванов искаше да е част.

      А за останалото наследство на Иванов...

      Баба ягата - готина и креативна идея - скапана изработка.

      Статуята на зависта - много добро послание и символизъм, епохално глупава изработка на ниво кварталния железар.

      Моста над кърджалийска - все едно е проектиран от *******!

      Ванкаа, Ванка мисля, че не става да си толкова покварен, и да си естет и да имаш око за хубавите неща.. едното изключва другото автоматично. Като си покварен губиш връзка с усещането за красотата..

      А Богородицата, Богородицата лично си я намирам за куха "тебеширена" статуя, въпреки че е 20 тона, която някакси си личи че е изкарана от калъп, нещо производствено има в цялата работа, а не трябва да има.

      Няколко тона тебешир един вид, във възможно най-стандартното и безопасно изображение на Светата Богородица което може да се докара. Не я намирам за внушителна въпреки размера, нито впечатлява с капчица изкуство и креативност.

      Колко чужденци съм виждал да са ахнали и охнали като са я видели? Малко, и не достатъчно като гледам отзивите в пътеписите в интернет и като се има предвид заявката която прави. Но съдете по 2-та автобуса на година които идват като част от училищните програми от някакви близки градове по гръцката граница с България, посещението на Богородицата, като част от стандартна, рутинна училищна разходка.

      Във Венецуела има по-висока статуя на Светата Богородица в Трухильо - 47 метра, по-висока е и от Статуята на Свободата в САЩ, не знам как става тоя номер с Гинес рекорда, пак подкупи са въртени май, но айде нашта може да се каже, че е "Най-високата с Бейби Джизъс, или че е най-високата Православна статуя на Светата Богородира".. което е противоречие, и ме навежда на следното..

      В Православната Църква, доколкото знам, НЕ Е традиция да се правят статуи, това е Католическо занимание. И не съм сигурен дали е забранено, или просто не е традиция, но по принцип, да кажем някой католик ако види снимка на града ще помисли, че сме католически град тука в Православна България, какво друго да си помисли, като само те правят християнски статуи?

      И не става въпрос за закостенели стари традиции в Православието, които могат да се освежат в днешно време.

      В Православието иконите се смятат за прозорец към рая/отвъдното, което се смята за достатъчно.

      Традицията на изработката е иконите да са притъмнени, а статуите се смятат за прекалено, като как да кажа, колкото и да са безлични, те са прекалено близо до въплъщение на свещенни образи в живущи образи на хора, прекалено конкретизиране, което се смята за неправилно, и аз си го обяснявам така:

      Ако се сметне че Христос и Светата Богородица са във всеки от нас ( това се казва мисля? ) смисъла е в това, че всеки който е живял достатъчно дълго е имал преживяването да бъде поругаван когато е бил невинен, и е имал добри намерения, и всеки човек е умирал, и се е прераждал в някои аспекти, поради преминаване в друг етап от живота си, или като част от личностно израстване, или като процес на адаптация към обществото

      Като например ако Иванов имаше срам, щеше да го заболи от камъните и ругатните които му хвърляме, щеше да се замисли, да се затвори вкъщи ( или в главата си ) и да му е гадно, да го боли, и вредните му тенденции и поведения за които говорим от години тука, щяха да умрат ( смъртта на Исус ) и да се трансформират, и щеше да излезе пак навън ( прераждането на Исус) като вече е по-добре адаптиран към обществото в което живее, вместо да се изгради като антисоциален тип, който той си е. Универсално човешко преживяване, ма психарите не ги ловят тея неща, нали.

      Та така, то тогава религията рефлектира вътрешните психически процеси и когато се направи статуя на образи които са герои, част от разказа на Православието, се измества фокуса от вътре навън, за това и ПРЕДПОЛАГАМ и по други причини, статуите се смятат за ерес в Православието.
      Който е по-запознат по въпроса, моля да ме поправи, но мисля че съм прав по отношение на това.


      Спомням си че господин Иванов обичаше да пътува, говореше се че има карта на света в офиса в общината където си е отбелязал всички места на които е ходил. Ей така като дойде гост да го попита, той да се похвали, да разкаже някоя история. Не че е нескромен, но като го питат, кво да се прави?!

      Най-често посещаваше Латинска Америка и сигурно още му харесва да ходи там ( ние плащаме все пак ) където е статуята в Рио Де Жанейро и други, вероятно оттам идва желанието му да издигне нещо подобно тука, за което ако си спомняте ние платихме с дарения.

    Случаен виц

    Последни новини