От х:

Днес в x:

Нови арести по границата за митничари, гранични полицаи и контрабандисти

Повече от 10 митничари, служители на Гранична полиция и контрабандисти са арестувани по аферата, разплетена преди малко повече от месец с контрабандните тирове, пропускани през митница Свиленград.

Единствената официална информация до момента е от сайта на Главна прокуратура.

В прессъобщение там се посочва, че акцията е продължение на съвместна работа на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР - Пловдив по досъдебното производство за контрабанда през ГКПП „Капитан Андреево“, образувано при операция, проведена в края на март тази година.

До момента към наказателна отговорност са привлечени 17 обвиняеми, припомнят от прокуратурата.

Днешните арести са 24 часови и те са последствие на разследването по цигарената афера.

Били са претърсени домове и офиси в Хасково, Харманли и Свиленград.

По неофициална информация арестуваните не са били на смяна днес. Това обяснява и факта, че много от колегите им научиха от медиите за арестите.

Пак по непотвърдени данни повечето от арестуваните митнически инспектори са редови митничари.

От Прокуратурата обещават още подробности по случая. По неофициална информация на новите арестувани ще им бъдат повдигнати обвинения утре.

Скандалът с т.нар. „цигарена афера“ гръмна в края на март. Тогава стана ясно, че висши митничари и гранични полицаи са замесени в организирана престъпна група, за която са осигурявали чадър при прехвърлянето от Турция у нас на десетки тирове с контрабандни цигари, всеки от които е возил незаконни папироси средно за по около 8 млн. лв. Нишката започна да се разплита с камион, открит готов за разтоварване в склад в Пловдив.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    1234567
    26 -2
    17:25, 15 май 2015
    И после ко праим.....прах в очите на хората.
  • 2
    Чу
    Чуден
    3 -2
    15:30, 16 май 2015
    Като новина - нищо ново, нито интересно!Има, обаче, един въпрос - Защо така Окръжна прокуратура - Пловдив, ОД-МВР Пловдив?!?Капитан Андреево не е ли в Хасковска област.Къде са нашите институции - полиция, прокуратура, служби?!?Ясно е къде са - дремят на сянка под окастрените каваци край реката.Некадърник до некадърника, интригант до интриганта, корумпиран до корумпирания...и тук-там сред тях по някой с акъла си!Хасково затъва в блатото...охранените жаби си делят яденето, останалите сноват и си говорят сами...Трагедия, мъка, скръб!Халал да са им парите на крадците...тия сметки на тоя свят не се плащат!А за другия, за другия...кой знае!
Последни новини