От х:

Днес в x:

Общинският съвет узакони билетчето за мача с Лудогорец

Общинският съвет в Хасково узакони днес цените на билетите за стадиона. Те вече бяха продавани в събота, когато Хасково победи шампиона Лудогорец с 1:0 в първия мач от новия сезон. Сега, макар и с късна дата, ОбС одобри тези цени. Те са: за места под козирката билетите са по 8 и 10 лева, за останалите места – 6 и 5 л., за ученици 4 лв. Годишният абонамент е 200 лв.

Докладната записка за цените на билетите предизвика единствените дебати на днешната сесия в зала „Хасково“. Себахтин Исмаил от ДПС заяви, че днешното решение е спорно откъм законосъобразност и може да доведе до проблеми на общината. Причина за това според него са неуредените отношения между общината и футболния клуб. „Как ще отчетем билетите? За да ги отпечатаме, трябва разрешение от министерството на финансите. После как ще отстъпим част от приходите на клуба, който е сдружение с идеална цел“, попита той. Според него решението е просто – сключва се договор с клуба за наем на стадиона, а те си поемат продажбата на билети и съответно прибират приходите.

По темата се изказа и Антон Иванов от ГЕРБ. Той цитира част от предложението на кмета: „Община Хасково да осъществява продажбата на билети за вход на стадион „Хасково“ за спортни мероприятия, както и да осигурява пропусквателния режим на стадиона, като част от приходите да се предоставят на ФК „Хасково 2009“.

Каква точно част от приходите ще се предоставя на клуба? И кой ще я определи? Кметът еднолично или клубът сам? И не трябва ли точно ОбС да определи това?“

От останалите изказвания също стана ясно, че днес ОбС само узаконява вече продадените на тези цени билети за мача.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини