От х:

Днес в x:

6 °C

Плодова пита

Плодова пита

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта, добавете пресятото брашно и внимателно объркайте до хомогенизиране. Сипете сместа във форма с хартия за печене и сложете да се изпече в загряна на 180 градуса фурна до суха клечка. Изстиналия блат разделете внимателно на 3 части.
Сложете водата и захарта да врат за 5 минути за захарния сироп. Снемете и разбъркайте ванилената захар.

За крема разбъркайте яйцето с нишестето и 2-3 с.л. студено мляко. Останалото мляко сложете да заври със захарта. Добавете яйцето с нишестето при непрекъснато разбиване и след като кремът се сгъсти, го снемете от котлона. Добавете накиснатия с малко вода и набъбнал желатин. Бъркайте, докато се разтвори и оставете крема да изстине. От време на време го разбърквайте. Щом изстине, внимателно го смесете с разбитата на сняг сметана.

Започнете да подреждате плодовата пита. Сложете 1 блат, напръскайте го със сиропа, намажете с 1/3 от крема и така докрай. След като сиропирате последния блат, намажете плодовата пита с крем отвсякъде. Целият сладкиш се намазва с останалия крем. Сложете я в хладилник за 1 час.

За желирането на плодовете накиснете желатина в 2-3 с.л. вода да набъбне. Сложете водата със захарта да заврат с лимоновия сок. Махнете от котлона и разбъркайте с желатина, докато се разтвори. Сложете купата в друга купа със студена вода и лед. Бъркайте, докато желатинът се охлади.

Подредете нарязаните плодове върху сладкиша, като аранжирате по ваш вкус. С помощта на четка разпределете старателно целия желатин по плодовете. Сложете плодовата пита в хладилник за поне няколко часа преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини