От х:

Днес в x:

Торта Гараш с крокан

Торта Гараш с крокан

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците и пудрата захар до побеляване, без да се образува пяна. Добавете смлените орехи и брашното. Разделете сместа на 5 равни части, от които се оформят 5 еднакви кръгли блата. Блатовете изпечете последователно в намазнена тавичка в предварително загрята фурна на 150 градуса.

За приготвянето на крема натрошете шоколада и го сложете да се разтопи на водна баня. Прибавете сметаната и захарта и бъркайте до еднородна смес. Смъкнете от котлона и продължете да бъркате, докато се поохлади.

Разтопете захарта за крокана в тенджерка на котлон до получаване на бледо кафяв карамел. Още горещ карамелът се излива върху плоска метална тавичка на тънък блат. Когато изстине се натрошава до дребни парченца с помощта на чукче.

Слепете с крема готовите блатове, между тях поръсете с коркан, като разпределите от крема и отстрани. Най-отгоре залейте с глазурата от разтопен на водна баня шоколад с масло. За украсата поръсете с натрошените ядки и кокосови стърготини. Тортата Гараш се реже на 16 парчета.

Източник: gotvach.bg

Последни новини